Категорія
Новини
Дата

Уряд виділів понад 1,5 млрд грн для відбудови Зміївської та Трипільської ТЕС

1 хв читання

Кабінет міністрів виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Ключові факти

  • Зокрема, 726 млн грн було виділено для державної компанії «Центренерго» з резервного фонду державного бюджету, ще 826 млн грн — з фонду ліквідації наслідків агресії РФ.
  • За словами Шмигаля, уряд очікує максимальної ефективності у використанні цих коштів, а роботи мають відбуватися якомога швидке.

Контекст

У ніч на 11 квітня Росія атакувала Трипільську ТЕС у місті Українка Київської області. Внаслідок обстрілу ТЕС повністю зруйнована. Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Після виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС Трипільська ТЕС із встановленою потужністю 1800 МВт була найбільшим енергогенеруючим обʼєктом на території Київської області.

Загалом тієї ночі Росія запустила по Україні понад 40 ракет і ще близько 40 ударних дронів по критичній інфраструктурі, лише частину з них вдалося збити.

За словами президента Володимира Зеленського, Росія змогла знищити Трипільську ТЕС, оскільки в України повністю закінчились ракети для її захисту.

10 травня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні