Категорія
Новини
Дата

УЗ планує запустити чотири нові контейнерні потяги до Європи

1 хв читання

«Укрзалізниця» планує у травні презентувати чотири нові контейнерні потяги до країн Європи. Про це повідомив член правління товариства Вячеслав Єрьомін на форумі Elevator 2022 у Києві 17 лютого, передає Rail.insider.

Ключові факти

  • Перший потяг буде до Гданська, другий до Відня, третій до Констанци і четвертий – до Стамбулу, повідомив Єрьомін. За його словами, це будуть потяги із завантаженням у Києві. І буде єдина ставка по території «Укрзалізниці» та європейських перевізників. 
  • «Ми в цьому плані працюємо. Думаю, в травні презентуємо вам графік відправлення, термін доставки та вартість», – наголосив представник УЗ.
  • За словами Єрьоміна, перевезення зерна в контейнерах мають дуже високу динаміку росту, незважаючи на те, працює чи ні зерновий коридор. «Думаю, в цьому є перспективи щодо перевезення на європейські ринки», – наголосив він.
  • Представник УЗ додав, що наразі компанія виготовляє контейнери і платформи таких моделей, які б давали змогу максимально спростити та уніфікувати з нині існуючими технологіями процеси завантаження та вивантаження зерна.
  • Єрьомін зазначив, що для перевезення у складі контейнерних поїздів до Європи планується придбати 100 фітингових платформ для колії 1435 мм.

Контекст

На початку лютого керівництво УЗ інформувало учасників ринку, що з 1 березня має намір заборонити перевезення зерна у напіввагонах приватного парку, залишивши таку можливість лише для напіввагонів УЗ. Така заява керівництва «Укрзалізниці» не знайшла підтримки в учасників ринку зернових перевезень.

Після цього голова УЗ Олександр Камишін повідомив, що найближчим часом УЗ не вводитиме заборону на перевезення зернових вантажів у напіввагонах.

«Після консультування з аграріями, міністром аграрної політики Сольським та розмови з віцепремʼєр-міністром Кубраковим, я вирішив відмовитися від цього рішення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні