Категорія
Новини
Дата

УЗ планує запустити чотири нові контейнерні потяги до Європи

«Укрзалізниця» планує у травні презентувати чотири нові контейнерні потяги до країн Європи. Про це повідомив член правління товариства Вячеслав Єрьомін на форумі Elevator 2022 у Києві 17 лютого, передає Rail.insider.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Перший потяг буде до Гданська, другий до Відня, третій до Констанци і четвертий – до Стамбулу, повідомив Єрьомін. За його словами, це будуть потяги із завантаженням у Києві. І буде єдина ставка по території «Укрзалізниці» та європейських перевізників. 
  • «Ми в цьому плані працюємо. Думаю, в травні презентуємо вам графік відправлення, термін доставки та вартість», – наголосив представник УЗ.
  • За словами Єрьоміна, перевезення зерна в контейнерах мають дуже високу динаміку росту, незважаючи на те, працює чи ні зерновий коридор. «Думаю, в цьому є перспективи щодо перевезення на європейські ринки», – наголосив він.
  • Представник УЗ додав, що наразі компанія виготовляє контейнери і платформи таких моделей, які б давали змогу максимально спростити та уніфікувати з нині існуючими технологіями процеси завантаження та вивантаження зерна.
  • Єрьомін зазначив, що для перевезення у складі контейнерних поїздів до Європи планується придбати 100 фітингових платформ для колії 1435 мм.

Контекст

На початку лютого керівництво УЗ інформувало учасників ринку, що з 1 березня має намір заборонити перевезення зерна у напіввагонах приватного парку, залишивши таку можливість лише для напіввагонів УЗ. Така заява керівництва «Укрзалізниці» не знайшла підтримки в учасників ринку зернових перевезень.

Після цього голова УЗ Олександр Камишін повідомив, що найближчим часом УЗ не вводитиме заборону на перевезення зернових вантажів у напіввагонах.

«Після консультування з аграріями, міністром аграрної політики Сольським та розмови з віцепремʼєр-міністром Кубраковим, я вирішив відмовитися від цього рішення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні