Категорія
Новини
Дата

В енергосистемі значний дефіцит потужності, підключено ще один енергоблок АЕС – «Укренерго»

На ранок 22 грудня в енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності. Найскладніша ситуація в центральному регіоні, повідомила пресслужба НЕК «Укренерго».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • До мережі підключено ще один із блоків атомних електростанцій, триває набір потужності, зазначили в компанії. 
  • Водночас зберігаються певні обмеження в системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками.
  • До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень. Найскладніша ситуація залишається у центральному регіоні та в Києві, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни, заявили в «Укренерго».
  • У компанії пояснили, що ремонтні роботи тривають цілодобово, але пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні й масштабні, їх відновлення потребує значного часу.

Контекст

У ніч на 19 грудня Росія здійснила чергову атаку із застосуванням дронів, українська протиповітряна оборона знищила 30 Shahed, повідомляє Генеральний штаб України. Загалом виявлено близько 35 дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. У Києві є пошкодження обʼєктів інфраструктури внаслідок атаки, написав міський голова столиці Віталій Кличко.

У Київській області пошкоджено об’єкти інфраструктури та приватні будинки, за даними голови Київської ОВА Олексія Кулеби, постраждали двоє людей.

За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожі БПЛА, сили оборони знищили 18 дронів, кажуть у Київській МВА.

Після попередніх хвиль російських атак співробітники української розвідки помітили уламки дозвукової крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х для перевезення ядерної боєголовки, повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, пише The New York Times. Нині окупанти мають запас на здійснення трьох-пʼяти хвиль ракетних ударів по Україні.

В «Укренерго» зазначили, що енергетики тримають ситуацію під контролем, в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, вона працює синхронно з європейською континентальною мережею.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні