Категорія
Новини
Дата

В ЄС оцінюють десятий пакет санкцій проти Росії в €10 млрд. Його планують ухвалити до 24 лютого

1 хв читання

Обсяг обмежень у рамках десятого пакету санкцій проти Росії становитиме €10 млрд. Новий пакет торкнеться технологій і обходження санкцій, заявила президентка Єврокомісії на пресконференції у Києві після саміту Україна – ЄС

Ключові факти

  • Голова Єврокомісії вважає, що РФ і російське суспільство вже платять високу ціну через запроваджені санкції. 
  • «Десятий пакет санкцій в дорозі. Ми його запровадимо до 24 лютого. Його обсяг становитиме близько €10 млрд», – зазначила фон дер Ляєн.
  • Пакет санкцій сфокусований на технологіях, які не повинні бути використані російською військовою машиною, наголосила вона.
  • «Ми глибше дивимося на компоненти, знайдені, наприклад, у дронах, щоб впевнитися, що вони будуть недоступні для Росії», – зазначила фон дер Ляєн.

Контекст

За даними Reuters, десятий пакет санкцій ЄС готує до 24 лютого – роковин початку великої війни. Литва та Польща – країни, які займають найбільш жорстку позицію – наполягають на запровадженні санкцій проти російського ядерного сектору й обмеженні на торгівлю алмазами.

Премʼєрміністр Угорщини Віктор Орбан погрожував ветувати санкції проти російського «Росатома». «Ми не дозволимо реалізувати план включення атомної енергетики в санкції. Про це не може бути й мови», – сказав премʼєр Угорщини.

Раніше фон дер Ляєн заявляла, що до чергового пакету санкцій увійдуть заходи, спрямовані на боротьбу з обходженням введених раніше обмежень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні