Категорія
Новини
Дата

В ЄС оцінюють десятий пакет санкцій проти Росії в €10 млрд. Його планують ухвалити до 24 лютого

Обсяг обмежень у рамках десятого пакету санкцій проти Росії становитиме €10 млрд. Новий пакет торкнеться технологій і обходження санкцій, заявила президентка Єврокомісії на пресконференції у Києві після саміту Україна – ЄС

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Голова Єврокомісії вважає, що РФ і російське суспільство вже платять високу ціну через запроваджені санкції. 
  • «Десятий пакет санкцій в дорозі. Ми його запровадимо до 24 лютого. Його обсяг становитиме близько €10 млрд», – зазначила фон дер Ляєн.
  • Пакет санкцій сфокусований на технологіях, які не повинні бути використані російською військовою машиною, наголосила вона.
  • «Ми глибше дивимося на компоненти, знайдені, наприклад, у дронах, щоб впевнитися, що вони будуть недоступні для Росії», – зазначила фон дер Ляєн.

Контекст

За даними Reuters, десятий пакет санкцій ЄС готує до 24 лютого – роковин початку великої війни. Литва та Польща – країни, які займають найбільш жорстку позицію – наполягають на запровадженні санкцій проти російського ядерного сектору й обмеженні на торгівлю алмазами.

Премʼєрміністр Угорщини Віктор Орбан погрожував ветувати санкції проти російського «Росатома». «Ми не дозволимо реалізувати план включення атомної енергетики в санкції. Про це не може бути й мови», – сказав премʼєр Угорщини.

Раніше фон дер Ляєн заявляла, що до чергового пакету санкцій увійдуть заходи, спрямовані на боротьбу з обходженням введених раніше обмежень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні