Урсула фон дер Ляєн /Christophe Licoppe/audiovisual.ec.europa.eu
Категорія
Новини
Дата

Голова Єврокомісії в Києві анонсувала десятий пакет санкцій проти РФ до 24 лютого

Урсула фон дер Ляєн Фото Christophe Licoppe/audiovisual.ec.europa.eu

Європейський Союз запровадить десятий пакет санкцій проти Росії до 24 лютого. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві, пише «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «До роковин початку повномасштабного наступу (на Україну – ред.) ми повинні мати десятий пакет санкцій», – заявила Урсула фон дер Ляєн.
  • Вона також повідомила, що наразі ЄС спільно з партнерами з G7 («Великої сімки») готують нову граничну ціну на нафту з Росії.
  • Голова ЄК наголосила, що Росія має заплатити за руйнування, завдані Україні.
  • «Вона повинна буде віддавати кошти на реконструкцію. Як це зробити, ми визначаємося», – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Контекст

За даними Reuters, десятий пакет санкцій ЄС готує до 24 лютого – роковин початку великої війни. Литва і Польща – країни, які займають найбільш жорстку позицію – наполягають на запровадженні санкцій проти російського ядерного сектору й обмеженні на торгівлю алмазами.

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожував ветувати санкції проти російського «Росатома». «Ми не дозволимо реалізовувати план включення атомної енергетики в санкції. Про це не може бути й мови», – сказав премʼєр Угорщини.

Раніше фон дер Ляєн заявляла, що до чергового пакету санкцій увійдуть заходи, спрямовані на боротьбу з обходом введених раніше обмежень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні