Категорія
Новини
Дата

В Інтерполі попереджають про збільшення кіберзлочинності через метавсесвіт – Reuters

Глобальна агенція Інтерпол готується до ризику того, що імерсивні онлайн-середовища – «метасвіт» – можуть створити нові види кіберзлочинів і дати змогу вже наявним злочинам відбуватися в більшому масштабі, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Країни-члени Інтерполу висловили занепокоєння щодо того, як підготуватися до можливого «метавсесвіту злочинності», повідомив агентству виконавчий директор Інтерполу з технологій та інновацій Мадан Оберой. «Деякі зі злочинів можуть бути новими для цього середовища, деякі з наявних злочинів будуть дозволені середовищем і виведені на новий рівень», – сказав він.
  • За словами Обероя, фішинг та шахрайство можуть діяти по-різному, коли йдеться про доповнену реальність та віртуальну реальність. Він додав, що питання безпеки дітей також викликає занепокоєння.
  • Оберой вважає, що віртуальна реальність також може сприяти вчиненню злочинів у фізичному світі. «Якщо терористична група хоче атакувати фізичний простір, вони можуть використовувати цей простір для планування, моделювання та запуску своїх навчань перед атакою», – сказав він.
  • Раніше цього місяця правоохоронний орган Європейського Союзу Європол заявив у звіті, що терористичні групи можуть у майбутньому використати віртуальні світи для пропаганди, вербування та навчання. Користувачі також можуть створювати віртуальні світи з «екстремістськими правилами», йдеться у звіті.
  • Якщо середовища метавсесвіту записують взаємодії користувачів у блокчейні, «це може дати змогу відстежувати все, що хтось робить, ґрунтуючись на одній взаємодії з ним, надаючи цінну інформацію для сталкерів чи здирників», – кажуть у Європолі.

Контекст

У 2021 році метавсесвіт став технічним модним словом, і компанії та інвестори зробили ставку на те, що популярність серед віртуального світу зростатиме і стане новим етапом у розвитку інтернету. Facebook оголосив, що змінює свою назву на Meta у жовтні 2021 року, щоб відзначити перехід до цієї ідеї.

Після того як Цукерберг представив Meta і змінив назву компанії, справи погіршилися. Останні фінансові звіти були жахливими. Все почалося в лютому, коли компанія не зафіксувала зростання щомісячної кількості користувачів Facebook. Це спровокувало історичний обвал акцій Meta й обвалило статки Цукерберга на $31 млрд, що стало одним із найбільших одноденних падінь багатства в історії. Серед інших причин негараздів компанії – ставка на Reels в Instagram, зазначає Bloomberg. Конкуренція з TikTok не виправдала очікувань Цукерберга.

Вчора стало відомо, що інвестори втратили понад $65 млрд з ринкової капіталізації Meta після того, як власник Facebook повідомив про зниження доходів ще на чверть і не зміг переконати інвесторів у тому, що великі ставки на метавсесвіт і штучний інтелект окуповуються.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні