Категорія
Новини
Дата

В Італії розшукують російського мільярдера Мазепіна після зникнення його яхти, конфіскованої згідно із санкціями ЄС

Італія розшукує російського мільярдера Дмитра Мазепіна, пише ANSA. Нещодавно з порту на Сардинії зникла його яхта після того, як на неї було накладено наказ про конфіскацію в межах санкцій на тлі війни в Україні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Прокуратура вивчає відеозаписи із шикарного тосканського курортного містечка Форте-дей-Мармі, де Мазепін нещодавно подав заявку на оренду вілли біля моря.
  • Правоохоронці також намагаються знайти його суперяхту, якої немає ні у порті італійської Савони на Лігурійській Ривʼєрі, де вона мала залишатися біля причалу, ні на Сардинії, де вона зареєстрована.
  • Статки Мазепіна оцінюються у більш ніж $800 млн. Яхта – лише мала частина його бізнес-імперії. Вважається, що її вивезли за межі Італії, можливо, до Тунісу.
  • Італійська поліція думає, що сам Мазепін, ймовірно, вже повернувся до Росії.

Контекст

Російський мільярдер Дмитро Мазепін володіє часткою в ТОВ «Базова хімічна компанія «Уралхім» – компанії з виробництва мінеральних добрив. У березні цього року він потрапив під санкції ЄС та Великої Британії. Після цього олігарх продав контрольний пакет акцій у компанії.

У грудні минулого року в порту на Сардинії зникла яхта Aldabra, що належить Мазепіну. Судно, вартість якого оцінюється в €700 000, було конфісковано відповідно до санкцій ЄС. 22-метрова яхта перебувала в порту Ольбії, її конфіскували у березні після внесення Мазепіна до санкційних списків. Судно залишалося в порту до червня, доки не «зникло за кілька годин до того, як було офіційно підтверджено, що воно належить Мазепіну».

За даними поліції, Мазепін найняв іноземну компанію, яка найняла сардинського капітана, щоб перевезти яхту з Італії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні