Категорія
Новини
Дата

З порту на Сардинії зникла яхта російського олігарха – The Guardian

З порту на Сардинії зникла яхта Aldabra, що належить російському мільярдеру Дмитрові Мазепіну, пише The Guardian. Судно, вартість якого оцінюється в €700 000, було конфісковано відповідно до санкцій ЄС.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 22-метрова яхта перебувала в порту Ольбії, її конфіскували у березні після внесення Мазепіна до санкційних списків. Судно залишалося в порту до червня, доки не «зникло за кілька годин до того, як було офіційно підтверджено, що воно належить Мазепіну».
  • Джерело у фінансовій поліції Сардинії заявляє, що Мазепін зумів максимально використати період, протягом якого поліція встановлювала факт належності яхти. «Ми перебували у процесі підтвердження (права власності, – ред.), коли яхту забрали», – каже джерело.
  • За даними поліції, Мазепін найняв іноземну компанію, яка найняла сардинського капітана, щоб перевезти яхту з Італії. Яхта зробила зупинку в порту Бізерта в Тунісі. Наразі її місцеперебування невідоме.
  • Компанію і капітана, який стверджував, що не знав, що судно належить російському олігарху, оштрафують на суму до €500 000 за незаконне виведення судна з Італії.

Контекст

Російський мільярдер Дмитро Мазепін володіє часткою в ТОВ «Базова хімічна компанія Уралхім», компанії з виробництва мінеральних добрив. У березні цього року він потрапив під санкції ЄС та Великої Британії. Після цього олігарх продав контрольний пакет акцій у компанії.

У вересні стало відомо, що арештовану в Гібралтарі яхту Axioma іншого російського олігарха Дмитра Пумпянського продали за $37,5 млн. Переможна ставка була найвищою із 63 поданих на аукціоні, який відбувся наприкінці серпня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні