Категорія
Новини
Дата

У Польщі знову висипали з вагонів українську агропродукцію. Ріпак прямував транзитом до Німеччини

На залізничному пункті пропуску «Дорогуськ» на кордоні невідомі висипали з вагонів українську агропродукцію, повідомило Міністерство інфраструктури. Зерновози з ріпаком прямували транзитом через Польщу до Німеччини.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними відомства, інцидент стався сьогодні близько 9 години ранку на залізничному пункті пропуску «Дорогуськ». Невідомі пошкодили ріпак у трьох зерновозах, які прямували транзитом до німецького Гамбургу.
У Польщі знову висипали з вагонів українську агропродукцію. Ріпак прямував транзитом до Німеччини /Фото 1

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

  • «Непокарані злочини завжди повертаються. Хоч це військова агресія, хоч пошкоджене зерно. Злочинці мають бути знайдені і покарані негайно, щоб у інших не було спокуси їх повторити», – повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.
  • «Укрзалізниця» вже готує відповідне звернення про інцидент до правоохоронних органів Польщі.
  • Посольство України в Польщі надіслало офіційну ноту до польських органів влади та вимагає знайти і притягнути до відповідальності тих, хто розсипав ріпак з зерновозів, повідомив посол України в Польщі Василь Зварич.

Контекст

Вранці 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. Поблизу ПП «Медика – Шегині» протестувальники перекрили залізницю та розсипали збіжжя із зерновозів. Також на пункті перетину кордону «Рава-Руська – Гребенне» польські протестувальники зупинили пасажирський автобус.

Українська влада вже поінформувала Єврокомісію про ситуацію з блокуванням українського кордону, зокрема про блокування пасажирського руху й висипання зерна з товарного поїзда. Президент Польщі Анджей Дуда сподівається, що протест польських фермерів на кордоні з Україною вдасться зупинити завдяки переговорам, як це було під час мітингів перевізників. За його словами, зараз відбуваються переговори між польським урядом і фермерами, а також профспілками, щоб розблокувати кордон. 

Чого хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

Станом на ранок 23 лютого у чергах на перетин кордону на території Польщі стоять понад 2400 вантажних транспортних засобів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні