Категорія
Новини
Дата

Зеленський вперше за два роки зустрівся з фракцією «Слуг». Про що говорили

Увечері 21 лютого президент Володимир Зеленський вперше за два роки повномасштабної війни зустрівся з народними депутатами владної фракції «Слуга народу». Говорили, зокрема, про ситуацію на фронті та на кордоні з Польщею, розповіли Forbes троє депутатів, що були на зустрічі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Нардепи дізналися про зустріч із президентом напередодні, 20 лютого, розповідає один із нардепів (усі співрозмовники спілкувались на правах анонімності, оскільки не уповноважені публічно коментувати перебіг зустрічі). «З нас зібрали питання, президент їх прокоментував», – зазначає депутат.
  • Зеленський не сказав нічого екстраординарного, кажуть усі три співрозмовники «У вас (журналістів. – Forbes) були перегріті очікування», – зазначає один із них. Про конкретні законопроєкти, кадрові питання, мобілізацію не йшлося, додає співрозмовник. «Ми не очікували нічого особливого, – каже один із депутатів. – Ось якби сказали, що перезавантажуємо Кабмін, це була б подія. Але навіщо це робити?»
  • За словами двох співрозмовників, президент прокоментував стан речей на фронті, ситуацію з допомогою міжнародних партнерів, посилення парламентської дипломатії, євроінтеграції (ймовірно, йдеться про участь нардепів у комунікації з партнерами. – Forbes), події на кордоні з Польщею. Усі троє співрозмовників відмовились переказувати ключові меседжі Зеленського, посилаючись на чутливість такої інформації.
  • Після завершення зустрічі голова фракції «СН» Давид Арахамія також розповів у своєму телеграм-каналі, що на зустрічі говорили про фронт, економіку, допомогу партнерів. Але конкретики не навів.
  • «Просто нардепи давно не бачили президента, тож просто поспілкувались, – підтверджує відсутність конкретики один із нардепів. – Немає про що розповідати».

Контекст

Після повномасштабного вторгнення РФ президент Зеленський не проводив загальних зустрічей із депутатами власної фракції «Слуга народу». До цього такі зустрічі були регулярними, на них обговорювались як кадрові питання, так і проблемні чи важливі законопроєкти.

Перед сьогоднішньою зустріччю зʼявились чутки про нібито можливість кадрових змін у Кабінеті Міністрів. Зокрема, про такі чутки писав у своєму телеграм-каналі нардеп від опозиції Ярослав Железняк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні