В Україні зростають зарплати, серед лідерів – фахівці Сил оборони – дослідження Work.ua
Категорія
Новини
Дата

В Україні зростають зарплати, серед лідерів – фахівці Сил оборони – дослідження Work.ua

Тенденція щодо поступового підвищення заробітної плати, яка сформувалася у 2023 році, триває, повідомляє Work.ua. У січні середня заробітна плата в Україні зросла на 3% і склала 19 500 грн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

У січні збільшилися зарплати й у працівників деяких категорій:

  • «Страхування» – 22 000 грн (зросли на 10% порівняно з груднем);
  • «Охорона, безпека» – 17 500 грн (зарплати зросли на 6%);
  • «Сільське господарство, агробізнес» – 21 000 грн (5%);
  • «Нерухомість» – 36 500 грн (4%);
  • «Роздрібна торгівля» – 16 000 грн (3%).

У рейтингу посад із найвищими зарплатами (крім керівників і сфери ІТ) – посади фахівців для Сил оборони України. Зокрема, пілота дрона, стрільця, гранатометника, мінометника (понад 70 000 грн). 

  • Серед цивільних професій (крім керівників і сфери ІТ) найбільші зарплати в грудні мали: медіабаєр (47 500 грн), водій-міжнародник (45 000 грн), кераміст (42 500 грн), рихтувальник (40 000 грн), ендодонтист, менеджер по роботі з супермаркетами, рієлтор (37 500 грн) та зубний технік (36 250 грн).
  • Серед областей найбільше зросли зарплати в Київській (на 150 грн, до 21 000 грн), Львівській (на 230 грн, до 19 230 грн) та Одеській (на 500 грн, до 18 500 грн).
  • Загалом за даними Work.ua, у січні роботодавці опублікували 91 021 вакансію. Це на 6% менше, ніж було в грудні 2023 року, та на 7% менше за січень 2022-го. Тобто наразі за кількістю пропозицій роботи ринок праці відновився на 93%. Одразу в кількох категоріях кількість роботи збільшилася. Найбільший приріст – у категорії «Охорона, безпека», де розміщують вакансії Сили оборони України. 
В Україні зростають зарплати, серед лідерів – фахівці Сил оборони – дослідження Work.ua /Фото 1

Інфографіка: Work.ua

Контекст

Наприкінці 2023 року Міноборони уклало угоди з чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики для розміщення вакансій для поповнення війська мотивованими фахівцями. Відомство співпрацює з платформами розміщення вакансій thelobbyx.com, Work.ua, Robota.ua, Olx.ua.

Рекрутинг відбувається паралельно з мобілізацією, процес базується на підписанні контракту до кінця особливого періоду. При цьому людина йде у визначену частину і на визначену посаду, максимально використовуючи свій цивільний досвід. Окрім того, контракт має низку переваг щодо соціального забезпечення.

За результатами рекрутингу у листопаді-грудні 389 підрозділів Сил безпеки й оборони України розмістили свої оголошення на профільних ресурсах, актуальних вакансій – 1847. За даними міністерства оборони, проєкт рекрутингу отримав позитивну реакцію в суспільстві, і люди активно відгукуються на вакансії. Зокрема, в цілому було понад 17 500 відгуків, це в середньому девʼять відгуків на одну вакансію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні