По дев'ять відгуків на вакансію. Міноборони озвучило перші підсумки рекрутингу до Сил оборони /Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

По дев'ять відгуків на вакансію. Міноборони озвучило перші підсумки рекрутингу до Сил оборони

Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна

Наразі 389 підрозділів Сил безпеки й оборони України розміщують свої оголошення на профільних ресурсах, актуальних вакансій 1847, повідомило Міністерство оборони за результатами рекрутингу у листопаді-грудні. Відомство співпрацює із платформами розміщення вакансій thelobbyx.com, Work.ua, Robota.ua, Olx.ua.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними міністерства, проєкт рекрутингу отримав позитивну реакцію в суспільстві, і люди активно відгукуються на вакансії. 
  • «Маємо зараз в цілому понад 17 500 відгуків. Це в середньому девʼять відгуків на одну вакансію. Кількість відгуків зростає на всіх майданчиках щотижня», – зазначила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.
  • За її словами, також зростає кількість вакансій від військових частин, яких стає все більше. 
  • Заступниця міністра прогнозує, що наступні місяці буде «відчутна позитивна динаміка», і йдеться про тисячі залучених людей.
  • У міністерстві нагадали, що наразі готується до запуску Агенція рекрутингу Міністерства оборони.

Контекст

Рекрутинг відбувається паралельно з мобілізацією, процес базується на підписанні контракту до кінця особливого періоду. При цьому людина йде у визначену частину і на визначену посаду, максимально використовуючи свій цивільний досвід. Окрім того, контракт має низку переваг щодо соціального забезпечення.

Наприкінці 2023 року Міноборони уклало угоди з чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики для розміщення вакансій для поповнення війська мотивованими фахівцями.

На пресконференції 19 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що з боку військових поступила пропозиція додатково мобілізувати 450 000–500 000 людей.

25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради два законопроєкти: про удосконалення мобілізації і військового обліку №10378 та про посилення відповідальності за військові порушення №10379.

26 грудня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що військове командування не подавало запиту на конкретну цифру мобілізованих

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні