Категорія
Новини
Дата

В «Укрзалізниці» заперечили підвищення на 20% тарифів на вантажні перевезення з 1 січня, можлива індексація

«Укрзалізниця» не очікує підвищення тарифів на вантажні перевезення на 20% з 1 січня, проте можлива їх індексація через подорожчання деяких складових роботи залізниці. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов на зустрічі з експортерами 23 листопада, пише «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Фінансовий план УЗ на 2024 рік не передбачає підвищення вартості вантажних перевезень, зазначив Ткачов. 
  • Водночас він не виключає, що Кабмін може прийняти рішення про індексацію, зокрема, через подорожчання пального. «Поки що це під питанням. Я не маю інформації про підвищення», – наголосив Ткачов.
  • Він також повідомив, що УЗ просила уряд дещо уніфікувати тарифну систему, щоб зернотрейдери змогли платити дещо менше за вантажоперевезення залізницею. Така робота з уніфікації тарифів триває, зазначив Ткачов.

Контекст

Востаннє «Укрзалізниця» підвищувала тарифи у червні 2022 року – на 70%. Компанія розраховувала отримати від підвищення до кінця року 11,3 млрд грн – майже половину суми мав заплатити металургійний бізнес та аграрії. 

УЗ розраховує скоригувати тарифи на перевезення вантажів для бізнесу у 2024 році відповідно до рівня інфляції, заявляв в інтерв’ю Forbes голова компанії Євген Лященко. Ймовірний розмір індексації вантажних тарифів УЗ обговорюватиметься ближче до того, як буде готовий фінплан компанії на 2024 рік, зазначив СЕО компанії.

20 листопада уряд затвердив фінансовий план «Укрзалізниці» на 2024 рік із загальним доходом 103,2 млрд грн.

Того ж дня Українська зернова асоціація (УЗА) висловила занепокоєння щодо майбутнього підвищення на 20% тарифів на вантажні залізничні перевезення та використання вантажних вагонів у 2024 році й закликала уряд і УЗ шукати взаємоприйнятні рішення з агросектором.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні