Категорія
Новини
Дата

Вартість активів Ярославського впала до $390 млн, доти він був мільярдером. Інфографіка

Вартість активів бізнесмена Олександра Ярославського за 6 місяців війни впала на 62% – до $390 млн, тоді як в лютому Forbes оцінив його статки в $1 млрд. Про це йдеться в матеріалі Forbes

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Найбільше втратили активи Олександра Ярославського, які були обстріляні російськими військовими. 
  • Аеропорт Харків подешевшав на 81% – до $15 млн; Кременчуцький НПЗ, у якому Ярославському належить 28%, втратив 78% вартості, і тепер оцінюється у $50 млн; Харківський тракторний завод подешевшав на 75% – до $10 млн. 
  • Металургійні активи Ярославського: Дніпровський металургійний завод та рудник «Суха Балка» втратили 60% вартості, і тепер оцінюються у $115 млн. 
  • Мережа ТРЦ «Караван» (Київ, Харків, Дніпро) втратила половину вартості, і тепер оцінюються у $100 млн. 
  • Банк Кредит Дніпро, який Ярославський придбав у Віктора Пінчука у 2020 році, подешевшав на 62% – до $25 млн. 
  • Не знецінилась шістдесятиметрова яхта Kaiser вартістю $50 млн. Ще на початку березня Ярославський пообіцяв її продати, а гроші направити на відновлення Харкова. Утім, яхта й досі належить бізнесмену.
Вартість активів Ярославського впала до $390 млн, доти він був мільярдером. Інфографіка /Фото 1

Оцінка активів Олександра Ярославського напередодні війни і сьогодні

Контекст 

У 2021 році Forbes оцінив статки Ярославського у $820 млн, тоді він посів 9-те місце у списку найбагатших людей України. На початку лютого Forbes переоцінив його статки в $1 млрд. 

У ніч на 10 лютого автомобіль з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського під Харковом збив на смерть чоловіка та втік із місця ДТП. Цього ж дня Ярославський відлетів до Лондона. 

В Україну він повернувся вже після початку війни – 12 липня. «Через бізнесові справи», – пояснили Forbes мету приїзду в пресслужбі компанії DCH, яка обʼєднує активи Ярославського. За даними видання УП, причина інша – допит у прокуратурі та здача біологічних зразків для ДНК-експертизи в рамках кримінальної справи. 

«На даний час проводяться експертизи, для виконання яких надано необхідні зразки», – підтвердили цю інформацію Forbes в Офісі генпрокурора. Інші деталі справи прокуратура не розкриває, посилаючись на таємницю слідства. 

Прокуратура не каже, чи перебуває Ярославський в Україні, пресслужба DCH також відмовилась відповідати на це запитання. «Ярославський покинув країну після здачі аналізів», – каже на умовах анонімності харківський бізнесмен, який багато років знайомий із Ярославським. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні