Категорія
Новини
Дата

Вчорашня ракетна атака Росії не вплинула на баланс в енергосистемі – «Укренерго»

В енергосистемі України ​​на 30 грудня дефіцит потужності перебуває на тому ж рівні, що і до 10-ї масованої ракетної атаки росіян. Наслідки пошкоджень мали значно менший вплив на роботу енергосистеми, ніж попередні, йдеться у повідомленні НЕК «Укренерго».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Енергосистема у плановому режимі відновлює нормальну роботу. Триває набір потужності генерацією, заявляють у компанії.
  • Водночас унаслідок влучань у деякі енергооб’єкти складною залишається ситуація у південному та східному регіонах. Ремонтні бригади спільно з генерацією та обленерго працюють над усуненням пошкоджень.
  • В «Укренерго» зазначили, що до всіх областей доведено ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень.

Контекст

У четвер, 29 грудня, Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, є пошкодження обʼєктів генерації та електромереж, складна ситуація на заході країни, в Одеській та Київській областях. Тож відбуватимуться аварійні відключення світла. Зокрема, ДТЕК повідомив про значні пошкодження на одній зі своїх ТЕС.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що РФ використала для атаки 69 ракет, з них знищено 54.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні