Дефіцит потужності в енергосистемі скоротився, до всіх областей доведені ліміти споживання – «Укренерго» /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Дефіцит потужності в енергосистемі скоротився, до всіх областей доведені ліміти споживання – «Укренерго»

Shutterstock

Завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій дефіцит потужності в енергосистемі дещо скоротився, повідомляє «Укренерго». Після ремонту було включено в мережу блок на одній з теплових електростанцій, що постраждала від ракетної атаки РФ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що наявної потужності в системі все одно недостатньо, аби задовольнити всі потреби споживачів у країні. Тому що в енергосистемі водночас зріс і рівень споживання.
  • «Це пов’язано з поетапним поверненням у роботу електромереж, які було пошкоджені під час масованих атак, а також з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях», – кажуть у компанії.
  • Тож збільшилась і кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено електропостачання, також зростає і обсяг споживання промисловості. Через це до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень.
  • В «Укренерго» нагадали, що енергосистема країни пережила девʼять ракетних атак та 12 атак БПЛА ворога і досі потребує значних ресурсів та часу на відновлення.

Контекст

У ніч на 19 грудня Росія здійснила чергову атаку із застосуванням дронів, українська протиповітряна оборона знищила 30 Shahed, повідомляє Генеральний штаб України. Загалом виявлено близько 35 дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. У Києві були пошкодження обʼєктів інфраструктури внаслідок атаки, написав міський голова столиці Віталій Кличко.

За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожих БПЛА, сили оборони знищили 18 дронів, кажуть у Київській МВА.

Після попередніх хвиль російських атак співробітники української розвідки помітили уламки дозвукової крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х для перевезення ядерної боєголовки, повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, пише The New York Times. Нині окупанти мають запас на здійснення трьох – пʼяти хвиль ракетних ударів по Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні