Категорія
Новини
Дата

Велика Британія запровадила санкції проти низки суден та компаній, які транспортують російський СПГ

1 хв читання

Велика Британія запровадила санкції проти п’яти суден та двох компаній, що працюють у російському секторі скрапленого природного газу (CПГ), повідомляє пресслужба уряду. Це перший випадок, коли країна використовує свої нові повноваження щодо специфікації суден безпосередньо проти суден, що перевозять СПГ.

Скраплений газ для Росії є важливим джерелом фінансування війни в Україні.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Сьогоднішні дії є продовженням спільних зусиль із союзниками щодо припинення спроб Росії збільшити свої майбутні доходи від продажу енергоносіїв — найважливішого джерела фінансування війни в Україні.
  • Санкції стосуються 5 суден та 2 повʼязаних з ними компаній, які беруть участь у транспортуванні російського СПГ, у тому числі з флагманського російського проекту «Арктик СПГ 2».
  • Росія планує збільшити свої доходи від СПГ, прагнучи збільшити свою частку на світовому ринку СПГ із 8% до 20%.
  • Судна, які підпадають під санкції сьогодні: Pioneer, Asya Energy, Nova Energy, North Sky, SCF la Perouse.
  • Санкції також запроваджено проти наступних організацій, повʼязаних із суднами: Ocean Speedstar Solutions OPC, яка є оператором та менеджер Pioneer та Asya Energy, і White Fox Ship Management, оператор та менеджер North Sky.

Контекст

Раніше цього року Велика Британія запровадила санкції проти «Арктик СПГ 2» разом із союзниками у США та ЄС. З того часу проект був змушений скоротити виробництво

Сьогоднішні санкції націлені на судна та організації, залучені до російського сектору СПГ, які беруть участь у проектах, важливих для майбутнього виробництва енергії в Росії.

Велика Британія вже запровадила санкції проти 15 суден та організацій, задіяних у російському секторі СПГ.

Санкції Європейського союзу, які мають набути чинності наступного року, спрямовані на обмеження доступу до портів та можливостей перевалки російських вантажів СПГ. Є ознаки, що Росія тепер може накопичувати «тіньовий флот» для транспортування палива, незважаючи на санкції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд