Олександр Абрамов і Путін /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Велика Британія запровадила санкції проти ще чотирьох російських олігархів

Олександр Абрамов і Путін Фото Getty Images

Велика Британія запровадила санкції проти чотирьох російських олігархів: Олександра Абрамова, Олександра Фролова, Альберта Шигабутдинова та Айрата Шаймієва. Цей крок покликаний посилити економічний тиск на РФ за війну в Україні, йдеться у повідомленні британського уряду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Абрамов і Фролов – засновники групи Evraz – мають інвестиції в нерухомість, які оцінюються в £100 млн, йдеться в повідомленні. 
  • Шигабутдинов очолює татарстанське АТ «ТАІФ», яке контролює підприємства російської енергетики, фінансових послуг, інформаційно-комунікаційних і цифрових технологій. 
  • Шаймієв – син першого президента Татарстану та гендиректор державного АТ «Татавтодор», яке займається будівництвом і обслуговуванням автомобільних доріг загального користування в Росії.
  • Активи нових фігурантів списку санкцій підлягають замороженню, їм заборонено вʼїзд до країни.

Ключова цитата

«Сьогодні ми накладаємо санкції ще на чотирьох олігархів, які покладаються на Путіна і фінансують його військову машину. Націлюючись на цих осіб, ми посилюємо економічний тиск на Путіна і продовжуватимемо це робити, доки Україна не переможе», – прокоментував рішення голова британського МЗС Джеймс Клеверлі.

Контекст

Партнер Абрамова і Фролова за інвестиціями в Evraz Роман Абрамович потрапив до списку санкцій ще в березні цього року. Відтоді до нього було включено ще кількох бізнесменів, історично повʼязаних з Абрамовичем: Євгена Швідлера, Давида Давидовича, Євгена Тененбаума. Сам Evraz також під санкціями Великої Британії. 

За даними британського уряду, загалом блокувальні санкції запроваджено проти більш як 120 великих російських підприємців, сукупні статки яких перевищують £140 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні