Категорія
Новини
Дата

Від російської атаки на Київ постраждала тютюнова фабрика «Імперіал Тобакко»

У ніч на 28 травня під час масованої російської атаки на Київ постраждала будівля тютюнової фабрики, що належить міжнародній компанії «Імперіал Тобакко». Про це Forbes на умовах анонімності розповіли два джерела в компанії й один співробітник з компанії-конкурента. За їх даними, щонайменше зруйнована одна стіна в торцевій частині фабрики.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 28 травня по Києву було випущено близько 40 крилатих ракет та ударних дронів. Один із вибухів, зокрема, відбувся в Голосієвському районі столиці, де знаходиться тютюнова фабрика.
  • У пресслужбі «Імперіал Тобакко» відмовилися від надання інформації Forbes. «Компанія не буде надавати коментарі», – сказали там із посиланням на директорку з корпоративних і юридичних питань компанії Юлію Завалішину.
  • За даними Forbes, внаслідок руйнувань на тютюновій фабриці постраждалих немає.

Контекст

«Імперіал Тобакко» стала власником Київської тютюнової фабрики у 2002 році. Вона випускає цигарки марок Davidoff, West, «Прима» тощо.

У 2022‐му виторг «Імперіал Тобакко Юкрейн» виріс на 4%, до 9,6 млрд грн. Корпорація невдовзі після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну оголосила про вихід з ринку РФ. У квітні вона завершила продаж російських активів місцевому менеджменту, зафіксувавши збитки у £225 млн.

В Україні компанії вдалося втримати довоєнні обсяги виробництва завдяки співпраці з Philip Morris, який не міг використовувати власні потужності в Харкові. Конкурент розмістив замовлення на виготовлення цигарок на виробничому майданчику «Імперіал Тобакко» в Києві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні