Категорія
Новини
Дата

Відновлення ринку праці затягнеться через Омікрон. Збої прогнозують до 2023 року

Глобальний ринок праці потребує більше часу для відновлення, ніж передбачалося раніше, пише Reuters. Рівень безробіття залишиться вищим за доковідний як мінімум до 2023 року, прогнозує Міжнародна організація праці (МОП). Причина — невизначеність із тривалістю пандемії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У 2022 році у світі буде на 52 млн робочих місць менше порівняно з докризовим рівнем, йдеться у звіті МОП. Це приблизно вдвічі перевищує попередню оцінку від червня 2021 року.
  • Збої продовжуватимуться до 2023 року, коли робочих місць все ще буде приблизно на 27 млн ​​менше, ніж до пандемії.
  • Головний фактор перегляду прогнозу — «пандемія, що продовжується, і її варіанти, особливо Омікрон».
  • Згідно зі звітом, швидкість відновлення залежить від регіону: у Європі та Північній Америці спостерігаються найбільш обнадійливі ознаки, а Південно-Східна Азія та Південна Америка відстають.
  • За оцінками МОП, у 2022 році у світі буде близько 207 млн безробітних.

Контекст

У перший тиждень 2022 року в Європі було зареєстровано рекордні 7 млн нових випадків захворювання на COVID-19. За два тижні кількість заражених зросла більш ніж удвічі. У США 10 січня повідомили про 1,35 млн нових випадків зараження. Це найвищий щоденний показник у світі. Число госпіталізацій також досягло рекордного рівня, збільшившись удвічі за три тижні.

Через велику кількість хворих та вимушено самоізольованих працівників в багатьох країнах порушено роботу державних та приватних служб. Через Омікрон скасовують тисячі авіарейсів по всьому світу.

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус вважає, що 2022 рік може стати останнім роком пандемії коронавірусу, але за умови, що країни покінчать з нерівністю при розподілі вакцин. Організація вважає, що для закінчення пандемії необхідно до липня 2022 року вакцинувати 70% населення планети.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні