Категорія
Новини
Дата

Видобуток вугілля в Україні знизився на 30%

Після повномасштабного вторгнення Росії видобуток вугілля в Україні знизився приблизно на 30%. Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко в інтервʼю «Економічній правді».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти:

  • Дві шахти – Золоте і Тошківська – у стані затоплення та не підлягають відновленню, зазначив Герман Галущенко. Також є загроза затоплення шахт ПД-1.
  • «При цьому є питання щодо видобутку вугілля в частині його відвантаження. Ідуть обстріли залізничних колій, і не завжди є можливість вивезення. Раніше вивезення могло здійснюватися цілодобово, зараз тільки вдень», – сказав міністр.
  • Також Галущенко зазначив, що вугілля в Україні зараз достатньо, особливо з урахуванням зниження споживання електроенергії.

 Контекст:

Раніше повідомлялося, що Австралія надасть Україні 70 000 т енергетичного вугілля для посилення енергетичної безпеки країни. Компанія ДТЕК Енерго уклала угоду з польським вугледобувним підприємством Bogdanka на імпорт вугілля у період військових дій. Вони домовилися про постачання 60 000 т енергетичного вугілля з Польщі. Очікується, що воно надійде на ТЕС ДТЕК Енерго протягом березня.

При цьому у компанії запевнили, що шахти підприємства продовжують видобуток вугілля, постачання на ТЕС не припиняються.

Перед повномасштабним вторгненням 18 лютого 2022 року запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій становили 820 000 т, що майже вдвічі перевищувало показники на відповідну дату 2021 року. При цьому споживання було на 18% менше, ніж у 2021 році. Очікувалося, що до кінця лютого обсяг імпортного вугілля, постачання якого розпочалося у листопаді 2021 року, перевищить 1,6 млн т. Лише у березні мало надійти ще 391 т.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні