Категорія
Новини
Дата

Виконавча служба арештувала усе майно та рахунки колишнього голови Верховного Суду Князєва

Державна виконавча служба Міністерства юстиції наклала арешт на усе майно колишнього голови Верховного суду (ВС) Всеволода Князєва, повідомив заступник міністра юстиції Андрій Гайченко. Рішення ухвалили через невиконанням Князєвим постанови суду про конфіскацію в дохід держави незаконно отриманого подарунку в 906 600 грн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Також Державна виконавча служба наклала арешт на банківські рахунки Князєва.
  • Наразі відомо, що за боржником на праві власності зареєстровано 4 одиниці нерухомого майна у місті Миколаєві та області.
  • 13 грудня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол стосовно Князєва про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП (Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків).
  • За повідомленням НАЗК, Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв. м. за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла.
  • На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1000 грн. Різниця у фактичній та ринковій вартості оренди і була цим незаконним подарунком.

Контекст

У травні 2023-го НАБУ й САП заявили, що викрили масштабну корупцію у Верховному суді. Повідомлялося про затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва при отриманні хабаря у майже $3 млн.

16 травня директор НАБУ Семен Кривонос повідомив, що судді Верховного суду отримали хабар за ухвалення рішення на користь власника групи «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго. Сам бізнесмен відкинув свою причетність до корупції у Верховному Суді.

30 січня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду підтримав позицію прокурора та продовжив дію запобіжного заходу Князєву у вигляді тримання під вартою до 29 березня, повідомляє САП. Водночас суд зменшив підозрюваному розмір застави з 20 млн грн до 18,168 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні