Категорія
Новини
Дата

Виробництво зброї та цифровізація постачань для Сил оборони. Зеленський провів чергове засідання Ставки

У четвер, 12 жовтня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, про це він написав у соцмережах. Було розглянуто ситуацію на фронті. Зеленський дав окреме доручення забезпечити максимальну цифровізацію постачань для Сил оборони. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зеленський наголосив на необхідності постійного нарощування обсягів українського виробництва зброї та техніки. За його словами, Мінстратегпром має чітке завдання представити програму забезпечення українською зброєю за всіма ключовими потребами – від ракет і дронів до бронетехніки та снарядів. 
  • Президент дав окреме доручення віцепрем’єр-міністру Михайлу Федорову та міністру оборони Рустему Умєрову – максимальна цифровізація постачання для Сил оборони. 
  • «Повна підзвітність і контроль – наш пріоритет. Є чіткі терміни реалізації», – написав він.
  • Також на Ставці обговорили ситуацію на фронті.
  • «Доповіді командувачів – Залужний, Сирський, Тарнавський. Ситуація на основних напрямках – схід, південь. Захист наших позицій. Наші кроки вперед», – повідомив Зеленський.
  • Окремим питанням на Ставці була ситуація на Близькому Сході. «Комплексний аналіз від голови Служби зовнішньої розвідки Литвиненка. Враховуємо всі чинники, дбаємо про інтереси наших громадян у регіоні та працюємо з партнерами заради недопущення ширшої дестабілізації», – повідомив він.

Контекст

Зранку 10 жовтня Авдіївка зазнала артилерійського й танкового обстрілів з боку окупантів, повідомляло Міністерство внутрішніх справ. За словами народного депутата, колишнього гендиректора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, окупанти намагалися штурмувати Авдіївку з третьої ранку і вкотре обстріляли будівлю заводоуправління АКХЗ. 

11 жовтня на Авдіївському напрямку окупанти силами до трьох батальйонів за підтримки танків та броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. 

12 жовтня на Авдіївському напрямку українські захисники тримають оборону, відбили понад 10 атак ворога в районі Авдіївки та ще 10 атак східніше Степового, південно-східніше Сєверного та південніше Первомайського Донецької області, повідомляє Обʼєднаний пресцентр Сил оборони таврійського напрямку.

«Авдіївка. Тримаємо позиції. Саме українська сміливість і єдність визначають, як завершиться ця війна. Маємо всі про це пам’ятати», – написав Зеленський.

Ворог розглядає Авдіївку Донецької області як можливість здобути знакову перемогу і переломити перебіг бойових дій, повідомив речник Обʼєднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, пише «Інтерфакс-Україна».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні