Категорія
Новини
Дата

Visa купує оператора хмарної банківської платформи Pismo за $1 млрд

1 хв читання

Платіжний гігант Visa Inc погодився придбати бразильську фінтех-платформу Pismo за $1 млрд готівкою, пише Reuters. Pismo є оператором хмарної банківської платформи, що працює в Латинській Америці, Азійсько-Тихоокеанському регіоні та Європі.

Ключові факти

  • Для Visa, найбільшої в світі платіжної компанії, це перше велике поглинання з 2021 року, коли вона купила європейську відкриту банківську платформу Tink за $2,2 млрд, а також британського постачальника транскордонних платежів Currencycloud.
  • Хмарна платформа Pismo для фінансових установ, що базується в Сан-Паулу, містить понад 70 млн рахунків і здійснює транзакції на суму понад $200 млрд на рік, надаючи технологію, за допомогою якої клієнти можуть випускати картки Visa та Mastercard.
  • За даними групи даних Sling Hub, це придбання сталося одночасно з падінням венчурного фінансування в Латинській Америці на 82% у річному обчисленні в травні, оскільки високі відсоткові ставки та побоювання рецесії вразили світові ринки та вдарили по оцінці технологічних компаній.
  • Очікується, що угоду буде закрито до кінця року.
  • За словами Visa, Pismo збереже свою нинішню управлінську команду.

Контекст

Pismo залучила понад $110 млн від інвесторів, включаючи японську SoftBank Group Corp, Amazon.com Inc, венчурну компанію Accel, а також Headline, яка володіє близько 30% фірми.

У лютому американські платіжні гіганти Visa і Mastercard повідомили, що зупиняють плани встановлення нових партнерських відносин із криптовалютними фірмами, після того як низка гучних банкрутств підірвала віру в галузь.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні