Категорія
Новини
Дата

Visa купує оператора хмарної банківської платформи Pismo за $1 млрд

Платіжний гігант Visa Inc погодився придбати бразильську фінтех-платформу Pismo за $1 млрд готівкою, пише Reuters. Pismo є оператором хмарної банківської платформи, що працює в Латинській Америці, Азійсько-Тихоокеанському регіоні та Європі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Для Visa, найбільшої в світі платіжної компанії, це перше велике поглинання з 2021 року, коли вона купила європейську відкриту банківську платформу Tink за $2,2 млрд, а також британського постачальника транскордонних платежів Currencycloud.
  • Хмарна платформа Pismo для фінансових установ, що базується в Сан-Паулу, містить понад 70 млн рахунків і здійснює транзакції на суму понад $200 млрд на рік, надаючи технологію, за допомогою якої клієнти можуть випускати картки Visa та Mastercard.
  • За даними групи даних Sling Hub, це придбання сталося одночасно з падінням венчурного фінансування в Латинській Америці на 82% у річному обчисленні в травні, оскільки високі відсоткові ставки та побоювання рецесії вразили світові ринки та вдарили по оцінці технологічних компаній.
  • Очікується, що угоду буде закрито до кінця року.
  • За словами Visa, Pismo збереже свою нинішню управлінську команду.

Контекст

Pismo залучила понад $110 млн від інвесторів, включаючи японську SoftBank Group Corp, Amazon.com Inc, венчурну компанію Accel, а також Headline, яка володіє близько 30% фірми.

У лютому американські платіжні гіганти Visa і Mastercard повідомили, що зупиняють плани встановлення нових партнерських відносин із криптовалютними фірмами, після того як низка гучних банкрутств підірвала віру в галузь.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні