Visa призначила нову керівницю підрозділу, який включає Україну та ще 16 країн
Категорія
Новини
Дата

Visa призначила нову керівницю підрозділу, який включає Україну та ще 16 країн

Компанія Visa призначила Крістіну Дорош старшою віцепрезиденткою, регіональною менеджеркою Visa в 17 країнах, йдеться в пресрелізі компанії. Дорош керуватиме операційною діяльністю Visa в Південно-Східній Європі, Центральній Азії, країнах Кавказу, Україні та Молдові.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Крістіна Дорош змінила на посаді Віру Платонову, яка переходить на нову позицію в рамках глобального напряму Visa Money Movement у Північній Америці, йдеться в повідомленні.
  • Дорош має понад 20 років досвіду роботи у фінансових установах. До Visa вона приєдналася 2016 року, очоливши регіональний підрозділ ключових продуктів, що відповідає за ключові карткові продукти Visa (дебетові, кредитні та преміальні), розробку платформ лояльності, цифрові рішення та push-платежі. 
  • У 2019–2021 роках вона обіймала посаду регіональної менеджерки Visa на Кавказі, а після цього очолила бізнес компанії у Центральній Азії.

Контекст

Віра Платонова перейшла з посади CEO Mastercard Україна на пост менеджерки Visa у 2018 році. У Mastercard Платонова досягла неймовірного показника: на цю платіжну систему припадало понад 70% всіх випущених в Україні банківських карт, при тому що на глобальному ринку компанія помітно поступається конкуренту. 

Платонова оновила корпоративну стратегію, посилила команду в Україні, Білорусі, Азербайджані та Грузії, відкрила кілька нових представництв. За даними НБУ, у 2022 році Visa збільшила свою частку на українському ринку платіжних карток до 45,6% з 42,4% у 2021 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні