Категорія
Новини
Дата

Visa створює венчурний фонд на $100 млн для інвестицій у ШІ-стартапи

Платіжний гігант Visa запустив венчурний фонд вартістю $100 млн для стартапів у галузі генеративного штучного інтелекту, пише Reuters. Так компанія приєдналася до численного списку інвесторів, які спрямували гроші до цього сектору у 2023-му.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанії Microsoft та Google Alphabet також підтримали сферу штучного інтелекту цього року, після популярності чат-бота ChatGPT.
  • «Хоча більша частина генеративного штучного інтелекту досі була зосереджена на завданнях та створенні контенту, ця технологія… також суттєво змінить комерцію», – заявив головний директор з продуктів та стратегії Visa Джек Форестелл.

Контекст

ChatGPT досяг 100 млн щомісячних активних користувачів у січні, через два місяці після запуску. Випуск ChatGPT започаткував гонку серед технологічних компаній, таких як Google і Microsoft, за створення аналогічних технологій.

З 6 липня OpenAI зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали усі клієнти, які платять за ChatGPT API.

28 серпня OpenAI представила ChatGPT Enterprise – корпоративну версію ChatGPT з додатковими функціями та засобами захисту конфіденційності. Вона дозволяє користувачам вводити набагато довші запити і звертатися до чат-бота необмежену кількість разів, а також гарантує шифрування даних.

Річна виручка компанії OpenAI, яка створила ChatGPT і генератор зображень DALL-E, наблизилася до $1 млрд. Ця цифра значно перевищує прогнози, які OpenAI раніше надала акціонерам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні