Категорія
Новини
Дата

Віталій Хомутиннік продав свою частку в агрохолдингу Kernel

Інвестиційний фонд українського бізнесмена Віталія Хомутинніка Cascade Investment Fund, який володів 7% пакету акцій Kernel, продав усі акції агрохолдингу. Про це йдеться в матеріалі, опублікованому в новому номері журналу Forbes Україна.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Cascade Investment Fund з 2021 року продав понад третину пакету акцій Kernel на публічно оголошених зворотних викупах shares buy-back, повідомив Віталій Хомутиннік у письмовому коментарі для Forbes. 
  • За його словами, решту акцій, попри майже втричі меншу ціну, фонд продав після оголошеного у 2023 році делістингу. «Це була єдина можливість отримати ліквідність», – пояснив Хомутиннік.
  • Бізнесмен розповів, що почав виходити з українських активів ще до повномасштабного вторгнення.

Контекст

15 травня Kernel подав до Управління фінансового нагляду Польщі заявку на вилучення своїх акцій з Варшавської фондової біржі (ВФБ). Офіційно Kernel пояснював рішення піти з біржі тим, що компанія більше не бачить переваг від перебування на Варшавській біржі. Forbes у квітні писав, що, можливо, в Андрія Веревського була більш прагматична та конкретна причина – можливість дешево викупити акції й повернути контроль над холдингом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні