Категорія
Новини
Дата

Виторг однієї з найбільших ІТ-компаній Ciklum просів до 889 млн грн у першому кварталі 2024-го

1 хв читання

Виторг сервісної ІТ-компанії Ciklum у першому кварталі 2024-го просів на 8% порівняно з аналогічним періодом 2023-го. Про це в інтервʼю Forbes Ukraine повідомив фінансовий директор Ciklum Андрій Оксенюк.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • За перший квартал 2024-го виторг Ciklum становив 889 млн грн, сказав фінансовий директор компанії. За аналогічний період 2023-го ця цифра була 970 млн грн. 
  • Причина падіння повʼязана з кількістю релокованих спеціалістів, які працюють у межах клієнтських контрактів з інших локацій, пояснив Оксенюк. «Також завершилися деякі проєкти, – сказав він. – Наша команда з маркетингу та продажів активно працює над залученням нових клієнтів, зокрема з Ізраїлю, Європи та США».
  • Протягом 2024-го Ciklum уклав нові контракти мінімум із трьома клієнтами та відновив співпрацю з великим британським автомобільним конгломератом, назва якого не розголошується. «Клієнти не готові повністю працювати з командами тільки в Україні», – констатував Оксенюк.

Контекст

Ciklum – глобальна сервісна ІТ-компанія на понад 4000 фахівців, що працює на ринку понад 20 років. Вона виконує проєкти на замовлення, зокрема для Panasonic, Durasell, TUI тощо. Заснував Ciklum у 2002-му датський підприємець Торбен Майгаард, а нині власниками є фонди Recognize Partners і Dragon Capital. У 2023-му серед усіх сервісних компаній виторг Ciklum просів найбільше – на майже 21% – до 3,8 млрд грн, за даними YouControl. 

Компанія має центри розробки та філіали в США, Іспанії, Швейцарії, Ізраїлі, Польщі, Об’єднаних Арабських Еміратах, Індії тощо. Український сегмент бізнесу займає близько 50% штату. У 2023-му кількість фахівців Ciklum в Україні зменшилася на 15% – до 2650 людей. «Основна причина – локалізація наших релокованих колег за кордоном і перехід на місцеві контракти, а також завершення деяких проєктів в Україні», – сказав Оксенюк.

Протягом двох тижнів після початку повномасштабного вторгнення компанія релокувала приблизно 70% співробітників. Більшість переміщені у межах України, додав Оксенюк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд