Категорія
Новини
Дата

Виторг сировинної компанії Trafigura злетів на 73%

Один із найбільших сировинних трейдерів у світі Trafigura Group Pte Ltd збільшила виторг на 73% завдяки підвищеній волатильності на глобальних сировинних ринках. Про це йдеться у пресрелізі компанії про результати за перше півріччя 2022 року.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Виторг Trafigura становить $170,6 млрд.
  • Чистий прибуток компанії за шість місяців, які закінчилися 31 березня, сягнув рекордних $2,7 млрд проти $2,1 млрд за порівняний період роком раніше.
  • Прибуток до податкових, процентних та амортизаційних виплат (EBITDA), який сама Trafigura вважає більш показовим, збільшився до $4,7 млрд з $3,7 млрд.
  • Обсяг торгових операцій із нафтою та нафтопродуктами і минулому фінансовому півріччі підвищився на 14% у річному обчисленні – до 7,3 млн барелів на добу, що відповідає приблизно 7% глобального ринку нафти. Торги кольоровими металами зросли на 16%.
  • Trafigura також заявила про заморожування інвестицій у російський бізнес та перегляд участі в проєкті «Роснафті» Vostok Oil з наміром про повний вихід з нього.
  • «Група припинила всю торгівлю сирою нафтою з російськими організаціями, які перебувають під санкціями, на тлі санкцій Європейського союзу та Швейцарії, що набули чинності 15 травня 2022 року, при цьому істотно скоротивши обсяги нафтопродуктів від російських організацій, що перебувають під санкціями, виключно для постачання основних видів палива, необхідних європейським клієнтам. Trafigura продовжить повністю дотримуватися всіх вжитих пакетів санкцій», — йдеться у заяві компанії.
  • Компанія додала, що заморозила свої інвестиції в РФ та оголосила про перегляд своєї участі в проєкті Vostok Oil з наміром вийти з нього.

Контекст

Раніше повідомлялося, що за перший квартал 2022 року найбільша у світі нафтокомпанія Saudi Aramco заробила на 82% більше, ніж роком раніше. Стрімке зростання прибутку повʼязане з підвищенням цін на нафту на тлі війни в Україні, зазначає агентство. За перший квартал вартість нафти підскочила на 45%, до $110 за барель. 

Saudi Aramco вдруге обігнала Apple і стала найдорожчою публічною компанією у світі. Її вартість оцінили у $2,43 трлн, але після публікації звітності капіталізація нафтокомпанії продовжує зростати і вже сягнула $2,46 трлн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні