Категорія
Новини
Дата

Віцепрезидент фотостоку Depositphotos Вадим Нехай іде з компанії після 12 років роботи. Хто його змінить на посаді

Вадим Нехай /Facebook

Вадим Нехай Фото Facebook

Віцепрезидент українського фотостоку Depositphotos, який у 2021 році придбала за $85 млн американська компанія VistaPrint, Вадим Нехай іде з посади. Загалом він пропрацював у компанії понад 12 років. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Нехай прийшов у Depositphotos у січні 2011-го на посаду менеджера з маркетингу. Через сім років роботи він став гендиректором компанії. Загалом він пропрацював у компанії понад 12 років. 
  • Після купівлі Depositphotos та дочірніх проєктів американською компанією VistaPrint Нехай обіймав посаду віцепрезидента. «Йду з посади, бо я вже в компанії 12 років, і для мене настав час для змін», – сказав він у коментарі Forbes.
  • У планах – відпочинок, менторство молодих стартапів та ангельські інвестиції. «Більш довгострокових планів наразі немає», – каже Нехай. 
  • На посаді його замінить генеральна менеджерка Depositphotos Аліна Волчек, повідомив Нехай. Вона прийшла в Depositphotos у жовтні 2019-го на посаду маркетинг-директорки.

Контекст

У жовтні 2021-го американська компанія VistaPrint, що входить до холдингу Cimpress, купила Depositphotos та дочірні проєкти за $85 млн. Серед них: онлайн-редактор Crello, фотостудію Lightfield тощо. Depositphotos продовжив розвиватися як окремий бренд, а Crello перетворився на VistaCreate.

Засновник фотостоку Дмитро Сергеєв будував своє дітище з 2009 року й раніше називав стартову ціну $200 млн. За підсумками угоди Сергеєв отримав близько $47,9 млн і повністю відійшов від управління проєктом. У складі нового холдингу бізнесом керував Вадим Нехай.  

До повномасштабного вторгнення VistaPrint обіцяла розширити українську команду до 1000 осіб, а також інвестувати $250 млн у трансформацію свого бренду.

У квітні 2023-го VistaPrint оголосила про скорочення 500 працівників. У 2021 році Depositphotos та її дочірні компанії налічували 450 співробітників, 400 з яких перебували в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні