Категорія
Новини
Дата

Євроконтроль продовжив на 2024 рік підтримку авіасектору України

Постійна комісія Європейської асоціації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) продовжила роботу Європейського фонду добровільної аеронавігаційної солідарності на 2024 рік для підтримки України та Молдови. Рішення ухвалено на засіданні 29 листопада, повідомив на своїй сторінці у Facebook директор «Украероруху» Андрій Ярмак, назвавши це рішення історичним.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Як і цьогоріч Фонд дозволить «Украероруху» здійснювати операційну діяльність та створить передумови для відновлення послуг у повітряному просторі країни після завершення військових дій, зазначив Ярмак.
  • «Ми активно працюємо над можливостями швидкого повоєнного відновлення аеронавігаційного обслуговування в повітряному просторі України, що є ключовою умовою для початку польотів цивільної авіації», – наголосив голова «Украероруху». 
  • Він пояснив, що насамперед – це збереження підприємства та інфраструктури, колективу та його професійних навичок.

Контекст

У листопаді 2022 року 41 держава-член Євроконтролю створила два добровільних фонди солідарності для підтримки держав-членів у кризових ситуаціях повітряного руху з причин, що від них не залежать. Перший – фонд пожертвувань Україні та Молдові розміром €46,5 млн, і другий – у формі позики €46,1 млн Естонії, Литві, Латвії та Польщі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні