Категорія
Новини
Дата

Vodafone Україна виплатив $12,4 млн відсотків за єврооблігаціями

1 хв читання

Мобільний оператор Vodafone Україна попри війну завершив регулярну оплату відсотків за єврооблігаціями у сумі $12,4 млн, йдеться у пресрелізі компанії. 

Ключові факти

  • 11 лютого 2020 року Vodafone Україна здійснила свою першу публічну емісію на міжнародних ринках капіталу – 5-річних євробондів обсягом $500 млн з доходністю 6,2%. 
  • Згідно з умовами розміщення, купон – процент за розміщеними облігаціями – необхідно сплачувати кожні шість місяців. «Незважаючи на складні умови, викликані війною та подальшим економічним спадом, ми продовжуємо виконувати взяті на себе зобов’язання», – зазначила генеральна директорка Vodafone Україна Ольга Устинова.
  • Vodafone Україна працює на міжнародному ринку позикового капіталу з 2018 року. На сьогодні сума залишку за облігаціями складає $400 млн. Компанія вже викупила та погасила раніше терміну $100 млн.

Контекст

Vodafone Україна, що входить до складу азербайджанського NEQSOL Holding, у І кварталі 2022 року збільшила дохід до майже 5,2 млрд грн. Це на 10% більше, ніж роком раніше. Показник OIBDA зріс на 15% та перевищив 2,9 млрд грн. Маржа OIBDA зросла на 2,6 п.п., до 56,7%. Чистий прибуток становив 515 млн грн, зменшення передусім обумовлене коливаннями валютного курсу, пояснюється в пресрелізі.

На початок червня компанія оцінювала фінансові збитки через війну в 1,5 млрд грн. За рахунок великої вимушеної міграції в першому кварталі Vodafone Україна втратила 400 000 абонентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні