Категорія
Новини
Дата

Vodafone Україна виплатив $12,4 млн відсотків за єврооблігаціями

Мобільний оператор Vodafone Україна попри війну завершив регулярну оплату відсотків за єврооблігаціями у сумі $12,4 млн, йдеться у пресрелізі компанії. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 11 лютого 2020 року Vodafone Україна здійснила свою першу публічну емісію на міжнародних ринках капіталу – 5-річних євробондів обсягом $500 млн з доходністю 6,2%. 
  • Згідно з умовами розміщення, купон – процент за розміщеними облігаціями – необхідно сплачувати кожні шість місяців. «Незважаючи на складні умови, викликані війною та подальшим економічним спадом, ми продовжуємо виконувати взяті на себе зобов’язання», – зазначила генеральна директорка Vodafone Україна Ольга Устинова.
  • Vodafone Україна працює на міжнародному ринку позикового капіталу з 2018 року. На сьогодні сума залишку за облігаціями складає $400 млн. Компанія вже викупила та погасила раніше терміну $100 млн.

Контекст

Vodafone Україна, що входить до складу азербайджанського NEQSOL Holding, у І кварталі 2022 року збільшила дохід до майже 5,2 млрд грн. Це на 10% більше, ніж роком раніше. Показник OIBDA зріс на 15% та перевищив 2,9 млрд грн. Маржа OIBDA зросла на 2,6 п.п., до 56,7%. Чистий прибуток становив 515 млн грн, зменшення передусім обумовлене коливаннями валютного курсу, пояснюється в пресрелізі.

На початок червня компанія оцінювала фінансові збитки через війну в 1,5 млрд грн. За рахунок великої вимушеної міграції в першому кварталі Vodafone Україна втратила 400 000 абонентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні