Категорія
Новини
Дата

Volkswagen інвестує мільярди євро у власне виробництво акумуляторів. Концерн хоче стати глобальним постачальником

Німецький автоконцерн Volkswagen планує інвестувати у шахти для власного виробництва акумуляторних елементів. Компанія намагається хоча б наполовину задовольняти власний попит ы продавати їх іншим клієнтам, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Volkswagen розраховує, що акумуляторна компанія PowerCo має стати глобальним постачальником акумуляторів, а не просто виробляти продукцію для потреб автоконцерна.
  • PowerCo почне з постачання елементів Ford для 1,2 млн автомобілів, що збираються в Європі на електричній платформі Volkswagen MEB.
  • У довгостроковій перспективі Volkswagen планує виробляти достатньо таких елементів, і більша частина його виробничих потужностей розміщуватиметься в Європі та Північній Америці.
  • Головна проблема компанії – нестача потужностей з видобутку корисних копалин. Тому компанії необхідно безпосередньо інвестувати у шахти. Автовиробник співпрацював раніше з гірничодобувними компаніями в Канаді, де будуватиме свій перший завод із виробництва акумуляторів у Північній Америці.

Контекст

Виготовлення чи закупівля акумуляторів за розумною ціною є головною проблемою для таких автовиробників, як Volkswagen, Tesla та Stellantis. 

Tesla вклала у виробництво акумуляторів більше, ніж Volkswagen, проте їй важко наростити виробництво. Американський виробник електромобілів змушений залучати азіатських постачальників.

Компанія PowerCo, яка створена в 2022 році, планує вже до 2030-го мати річний обсяг продажів у €20 млрд. Наразі вона не запустила масове виробництво. Воно розпочнеться лише у 2025 році на заводі PowerCo у німецькому Зальцгіттері, потім у 2026-му – в іспанській Валенсії, згодом у 2027 році – в канадському Онтаріо.

Для досягнення головної мети – продавати доступні електромобілі, в яких 40% витрат припадає на акумулятори, – Volkswagen намітив 5-річний план витрат на €180 млрд, з яких до €15 млрд буде виділено на три вже оголошені заводи з виробництва акумуляторів і деякі джерела сировини.

Лідерами у виробництві акумуляторів для електрокарів наразі є азіатські виробники: CATL, LG Chem і Samsung SDI.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні