Категорія
Новини
Дата

Воррен Баффет збільшив частку в пʼяти великих японських компаніях

Холдинг Berkshire Hathaway мільярдера Воррена Баффета збільшив частку в пʼяти великих японських торгових компаніях Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui & Co та Sumitomo, пише Reuters із посиланням на документи, подані до міністерства фінансів Японії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Холдинг Баффета збільшив частки щонайменше на 1% – до понад 6% у кожній компанії. Такі дії відповідають заяві Berkshire Hathaway в 2020 році про те, що інвестиції в японські торгові доми розраховані на довгострокову перспективу, і частки можуть зрости до 9,9%.
  • Частки конгломерату Berkshire Hathaway збільшилися у Mitsubishi з 5,04% до 6,59%, у Mitsui & Co – з 5,03% до 6,62%, у Itochu – з 5,02% до 6,21%, у Marubeni – з 5,06% до 6,75%, у Sumitomo – з 5,04% до 6,57%, зазначило агентство.
  • Такаші Хірокі, головний стратег Monex, сказав, що він не здивований тим, що Berkshire купила більше акцій. «Зростання цін на акції торгових компаній пов’язане з високими цінами на сировинні товари, але в їх бізнесі є набагато більше, ніж це», – сказав він. «Їхні прибутки хороші, а прибутки акціонерів високі».
  • Новина про збільшення інвестицій Баффета призвела до зростання акцій усіх пʼяти торгових домів, які подорожчали приблизно на 2-3,5% порівняно з майже нейтральною динамікою японського індексу Nikkei 21 листопада.

Контекст

Минулого тижня повідомлялося, що Berkshire Hathaway за три місяці інвестував у тайванську напівпровідникову компанію TSMС понад $4 млрд.

За даними порталу GuruFocus, найбільшу частку в портфелі Berkshire Hathaway займав IT-сектор (45,16%), далі йдуть фінанси (24,01%), енергетика (12,05%), споживчі товари (12%), комунікаційні. послуги (3,7%) та охорона здоровʼя (1,4%). У другому кварталі енергетичний сектор займав четверте місце у портфелі.

Загалом у портфелі фінансового конгломерата на кінець третього кварталу було 49 компаній. Apple зберегла лідерство за часткою в портфелі (41,76%), друге та третє місця посіли Bank of America (10,33%) та Chevron (8,05%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні