Категорія
Новини
Дата

ВВП-варанти України зросли до максимуму з початку вторгнення РФ

Ціна ВВП-варантів України за підсумками торгів минулої п’ятниці зросла приблизно на 2 в.п. – до 49,2% номіналу, досягнувши нового максимуму з початку повномасштабногло вторгнення РФ, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дані Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними інформагентства, це максимальна ціна цих цінних паперів з початку вторгнення Росії, у перший день якого вони торгувалися по 22,4% від номіналу, а згодом опускалися нижче 20% і навіть 15% номінальної вартості.
  • Минулої ж пʼятниці, 8 серпня, ціна цих інструментів в моменті навіть перевищила 50%, становивши близько 50,25%, тоді як у лютому напередодні повномасштабної війни за них давали 55-75%.

Контекст

Раніше єврооблігації України стрімко зросли в ціні наприкінці червня. З 19 по 24 червня вартість євробондів зросла на 3–10%, змістившись до діапазону 22–25 центів на долар. Водночас ВВП-варанти України подорожчали на 4%, майже до 38 центів на долар умовного номіналу. Підтримки українським борговим інструментам надали лондонська конференція з відновлення України, яка зібрала багатьох провідних глобальних інвесторів, а також плани ЄС затвердити пакет фінансової допомоги Україні обсягом €50 млрд

У липні вартість євробондів України зросла в середньому на 13%, досягнувши нового максимуму з початку великої війни. Також максимуму досягли і ВВП-варанти України – 42,6% від номінальної вартості.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні