Категорія
Новини
Дата

Євробонди України зросли до максимуму з початку великої війни

Вартість євробондів України за підсумками минулого тижня зросла в середньому на 13%, досягнувши нового максимуму з початку великої війни. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дані Bloomberg.

Ключові факти

  • Минулий тиждень котирування доларових єврооблігацій завершили в діапазоні від 28,1% від номіналу за паперами із погашенням у вересні 2025 року до 25% від номіналу за паперами із погашенням у березні 2035 року. У середньому котирування зросли за тиждень на 3,1 в.п.
  • Також нового максимуму досягли за минулий тиждень і ВВП-варанти України – 42,6% від номінальної вартості, тоді як тиждень тому за них давали 39,3%.
  • Учасники ринку вважають, що такий ривок міг бути викликаний позитивною реакцією на підсумки саміту НАТО у Вільнюсі.

Контекст

Востаннє єврооблігації України стрімко зростали в ціні наприкінці червня. З 19 по 24 червня вартість євробондів зросла на 3–10%, змістившись до діапазону 22–25 центів на долар. Водночас ВВП-варанти України подорожчали на 4%, майже до 38 центів на долар умовного номіналу. 

Підтримки українським борговим інструментам надали лондонська конференція з відновлення України, яка зібрала багатьох провідних глобальних інвесторів, а також плани ЄС затвердити пакет фінансової допомоги Україні обсягом €50 млрд

ЄС також констатував значне просування вперед України як країни-кандидата до початку переговорів про членство в блоці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні