Категорія
Новини
Дата

WhatsApp відновив роботу після глобального збою

У вівторок стався глобальний збій у роботі популярної служби обміну повідомленнями WhatsApp від Meta Platforms Inc., і деякі користувачі заявили, що не могли послуговуватися нею понад годину, пише The Wall Street Journal. Наразі проблему усунули.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми знаємо, що сьогодні люди мали проблеми з відправленням повідомлень у WhatsApp, – сказала представниця WhatsApp. – Ми виправили проблему і просимо вибачення за незручності». 
  • У компанії не повідомили, що саме спричинило збій.
  • Downdetector, який відстежує збої в роботі вебсайтів, повідомив, що отримав понад 28 000 повідомлень з Індії про те, що WhatsApp перестав працювати близько полудня за місцевим часом. 
  • Було зареєстровано понад 4000 повідомлень із Гонконгу та понад 67 000 повідомлень із Великої Британії. Хоча збій стався вночі у США, Downdetector зареєстрував понад 4600 звітів користувачів у країні.
  • WhatsApp має більш як 2 млрд користувачів по всьому світу. Індія є найбільшим ринком із понад 400 млн користувачів.

Контекст 

Сьогодні у WhatsApp стався глобальний збій. Користувачі в Україні та в усьому світі повідомляли про проблеми в роботі месенджера. Користувачі скаржаться на неможливість надсилання повідомлень. Були проблеми в роботі додатка і версії месенджера для ПК. Про збій у роботі WhatsApp повідомляли користувачі з України, Європи, Північної Америки, країн Близького Сходу.

За даними WSJ, минулого року сервіси Meta відключилися на шість годин, що порушило доступ для підприємств та користувачів по всьому світу. Його основні платформи та програми, включно з WhatsApp, Instagram та Facebook Messenger, постраждали від того, що Facebook назвав мережевими проблемами.

Підрозділ хмарних обчислень Amazon.com Inc., Amazon Web Services, у грудні пережив кілька збоїв, порушивши роботу американських компаній, що займаються криптовалютою та потоковим відео, які використовують його хмарну інфраструктуру. 

Платформа обміну повідомленнями Slack та виробник обладнання для фітнесу Peloton Interactive Inc. стикнулися з проблемами в лютому.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні