Категорія
Новини
Дата

Японія спрямує $4,5 млрд на відбудову України – Зеленський

Японія готова виділити до $4,5 млрд допомоги Україні для відновлення, повідомив президент Володимир Зеленський. За його словами, також країна надасть додаткову фінансову допомогу в розмірі $1 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Премʼєр-міністр Японії Фуміо Кісіда, який цього року головує у G7, повідомив на саміті «Великої сімки», що Токіо готовий надати близько $4,5 млрд додаткових коштів, щоб допомогти Україні в її зусиллях з відновлення, пише Kyodo.
  • У своїй заяві G7 повідомила, що група «обмежує здатність Росії фінансувати її незаконну війну, роблячи кроки щодо обмеження доходів Росії від енергетики та її видобувних можливостей».
  • «Вдячний Японії та премʼєр-міністру Фуміо Кісіді за рішення надати Україні додаткову допомогу в розмірі $1 млрд, а також за їхню готовність збільшити загальну суму до $4,5 млрд», – написав Зеленський.
  • Президент наголосив, що «це значна підтримка для відновлення України й нашої економіки».

Контекст

Також на саміті лідери країн «Великої сімки» домовились запровадити пряму заборону на імпорт вироблених у РФ алмазів до 1 січня, а з 1 березня ввести обмеження на імпорт російських алмазів, оброблених у третіх країнах, йдеться у спільній заяві G7. Зазначається, що G7 продовжує зусилля щодо скорочення доходів Росії. Зокрема, країни введуть обмеження на імпорт нетехнічних алмазів, видобутих, оброблених або вироблених у Росії, до 1 січня 2024 року. Після чого будуть подальші поетапні обмеження на імпорт російських алмазів, оброблених у третіх країнах, з 1 березня 2024 року.

Для ефективності цих заходів ті члени «Великої сімки», які є великими імпортерами необроблених алмазів, створять надійний, заснований на відстеженні механізм перевірки та сертифікації необроблених алмазів до 1 вересня 2024 року.

Раніше Японія оголошувала про намір надати €160 млн Україні для підтримки проєктів економічного відновлення. Серед пріоритетів швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні