Категорія
Новини
Дата

Японія назвала неприйнятним припинення Росією переговорів про мирний договір

1 хв читання

Японія жорстко відреагувала на рішення Росії вийти з переговорів, спрямованих на підписання офіційного мирного договору після Другої світової війни. РФ припинила перемовини через позицію Токіо проти війни в Україні, пише Reuters.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Японія назвала одностороннє рішення РФ про вихід з переговорів «абсолютно неприйнятним та вкрай несправедливим», заявив у вівторок прем’єр Японії Фуміо Кісіда.
  • 21 березня російське МЗС заявило, що у відповідь на санкції Японії заморожує переговори про мирний договір.
  • РФ також призупинила дію безвізової програми, яка дозволяла громадянам Японії відвідувати південні Курили (з 1992 року острови відвідали понад 20 000 японців), і вийшла з діалогу про налагодження спільної господарської діяльності на островах.
  • МЗС Росії мотивувало рішення «недружнім характером» санкцій, які Японія разом з іншими членами ЄС та НАТО запровадила проти Росії і Білорусі.
  • Японія подала офіційний протест на дії Росії послу РФ у Токіо.

Контекст

Після закінчення Другої світової війни Росія та Японія досі не підписали офіційного мирного договору. Спірним питанням залишилася належність чотирьох південних Курильських островів, які були захоплені Радянським союзом наприкінці Другої світової війни.

Раніше Японія запровадила санкції щодо російських громадян та компаній через вторгнення в Україну. Їхні активи на території Японії заморожені, їм також заборонено проводити фінансові угоди з японськими контрагентами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд