Категорія
Новини
Дата

Японія виділить $13 млрд на підтримку виробництва чипів

Уряд Японії виділить 1,99 трлн єн ($13 млрд) на стимулювання виробництва мікросхем у додатковому бюджеті на поточний фінансовий рік, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Японія є провідним постачальником інструментів та матеріалів для виробництва мікросхем, країна в останні десятиліття втратила перевагу у виробництві й надає субсидії виробникам мікросхем для нарощування потужностей.
  • Очікується, що частину коштів буде використано для підтримки тайванського виробника мікросхем TSMC та підприємства з виробництва мікросхем Rapidus, повідомляють місцеві ЗМІ.
  • Країни всього світу прагнуть посилити контроль за ланцюжком постачання чипів, необхідних для електронної, автомобільної та оборонної промисловості.

Контекст

Торік Китай працював над пакетом підтримки своєї напівпровідникової промисловості на суму понад 1 трлн юанів ($143 млрд). Це мало стати кроком до самозабезпеченості Китаю чипами та протидії крокам США, спрямованим на уповільнення технічного прогресу країни.

Цьогоріч Японія приєдналася до США і вирішила обмежити експорт 23 видів обладнання для виробництва напівпровідників.

Китай вкладає безпрецедентні кошти у вітчизняну напівпровідникову промисловість. За оцінками SIA, у країні будується щонайменше 23 виробничі обʼєкти із запланованими інвестиціями більш як у $100 млрд до 2030 року, згідно з презентацією. За даними групи, до 2029-го чи 2030 року Китай матиме більше половини світових потужностей галузі з виробництва напівпровідників старого покоління. 

США прагнуть зупинити зростання потенціалу штучного інтелекту Китаю, що, відповідно до звіту журналу The International Relations Review, допомагає його збройним силам розробляти безпілотні бойові системи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні