Категорія
Новини
Дата

Японський онлайн-брокер SBI Holdings припиняє майнінг криптовалют у Росії

Найбільша онлайн-брокерська компанія Японії SBI Holdings вирішила припинити операції з майнінгу криптовалют в Росії. Рішення посилить відтік компаній, викликаний загрозою санкцій США, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вторгнення Росії в Україну створило невизначеність щодо перспектив майнінгового бізнесу в Сибіру, тоді як падіння глобального ринку криптовалют зробило видобуток токенів менш прибутковим, кажуть у компанії.
  • Цього тижня фінансовий директор Хідеюкі Кацучі оголосив про плани продати обладнання для майнінгу в Росії.
  • У компанії повідомили, що SBI Holdings призупинила майнінг у Сибіру незабаром після початку війни.
  • У результаті компанія зазнала збитків до оподаткування у розмірі 9,7 млрд ієн ($72 млн) за другий квартал, це перший квартальний збиток SBI Holdings за десятиліття.
  • Компанія поки не знає, скільки часу займе закриття криптовалютного бізнесу у Росії, втім, SBI має намір зберегти свій банківський підрозділ у Росії – SBI Bank LLC.

Контекст

За інформацією агентства, майнери кинулися до Росії, частково для того, щоб скористатися перевагами недорогої електроенергії від природного газу та гідроелектростанцій, які зробили РФ популярним напрямком після того, як Пекін у травні минулого року заборонив майнінг криптовалют, змусивши їх покинути Китай. 

У квітні Міністерство фінансів США наклало санкції на швейцарську компанію з майнінгу криптовалют BitRiver, яка мала майнінгові установки в РФ. Після цього дедалі більше представників індустрії, що працюють на території країни, почали побоюватися, що також можуть підпасти під дії санкцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні