Категорія
Новини
Дата

Японський виробник важкої техніки Komatsu відновив постачання запчастин до України

Японський виробник будівельної та гірничодобувної техніки Komatsu відновив постачання в Україну запчастин для своєї техніки, припинене після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Про це повідомляє видання Nikkei із посиланням на заяву президента японської компанії Хіроюкі Огава.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами Хіроюкі Огава, оскільки російські війська відійшли від Києва, а також спостерігаються інші зміни, компанія визначила, що має безпечні транспортні шляхи до своїх дистриб’юторів.
  • «В Україні розвинута промисловість видобутку залізної руди та інших природних ресурсів. Після початку бойових дій із Росією машини все ще працювали на шахтах, і ми відновили поставки деталей дистриб’юторам», – сказав Хіроюкі Огава Nikkei.
  • Наразі запчастини Komatsu, за даними компанії, надходять лише в регіони України, які вважаються безпечними. Постачання призупинено для тимчасово захоплених територій на сході країни.
  • При цьому компанія Komatsu хоч і припинила експорт техніки до Росії та її виробництво у цій країні, однак продовжує надавати запасні частини та послуги через своїх дистрибʼюторів у Росії, де використовуються її екскаватори, самоскиди та інші машини.
  • Компанія Komatsu прогнозує у 2022 році дохід у 67 млрд єн ($527 млн) від продажу будівельної техніки в країнах СНД, що на 64% менше, ніж торік.

Контекст

У квітні Komatsu, один із провідних світових виробників спецтехніки, припинила постачання до РФ і зупинила випуск продукції на місцевому заводі в Ярославлі. Komatsu постачала техніку ще до СРСР – із 1969 року. Власний завод працює у РФ з 2010 року. Підприємство випускає гідравлічні екскаватори (потужності – до 3000 одиниць на рік) і карʼєрні самоскиди (100 одиниць на рік).

Після вторгнення Росії на територію України українські металургійні компанії знизили експорт продукції до мінімуму через блокаду морських портів. На початку травня стало відомо про початок експорту залізної руди через румунський порт Констанца. Вантажний оператор Comvex завантажив близько 35 000 т залізної руди з України. Також Україна налагодила постачання через Польщу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні