Категорія
Новини
Дата

«Яремчук: Незрівнянний світ краси» став найкасовішим документальним фільмом в Україні

1 хв читання

Фільм Яремчук Незрівнянний світ краси

За три вікенди у прокаті документальна біографічна стрічка «Яремчук: Незрівнянний світ краси» зібрала 9,9 млн грн. Кадр із фільму надано Knife! Films

За результатами третього вікенду прокату стрічка «Яремчук: Незрівнянний світ краси» стала найкасовішим документальним фільмом в Україні. Про це повідомили Film.ua Group, які займаються дистрибуцією фільму.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • За три вікенди у прокаті документальна біографічна стрічка «Яремчук: Незрівнянний світ краси» зібрала 9,9 млн грн. Її подивились майже 63 000 глядачів. Прокат фільму триває. Бюджет стрічки – 2,5 млн грн.
  • Фільм про співака Назарія Яремчука обігнав попереднього рекордсмена за касовими зборами – оскароносний фільм Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», який зібрав 9 млн грн у прокаті. За кількістю глядачів він досі залишається на першому місці – його переглянули 66 000 глядачів, йдеться в даних кінодистриб’ютора «Артхаус Трафік».
  • Один із факторів успіху фільму – промокампанія. «До поширення інформації про прокат фільму доєднались бренди, медіа, лідери думок», – розповідала на початку прокату керівниця кінотеатрального напрямку «Film.ua Дистрибуція» Надія Коротушка. Велику частину роботи виконали продюсери, переконана вона. Приміром, донька співака Марія Яремчук спродюсувала альбом переспівів RE:Yaremchuk.
  • На старт прокату вплинули труднощі у домовленостях з кінотеатрами. «Нам доводилось буквально вмовляти кінотеатри в Черкасах, Рівному, в західній частині Україні, великі мережі взяти кіно в прокат», – розповідає Коротушка. 

Контекст

Документальна біографічна драма «Яремчук: Незрівнянний світ краси» – фільм виробництва KNIFE! Films. Цей продакшн відомий YouTube-серіалом «Спалах» про сучасну українську культуру та фільмом «Епізоди» про українську збірну на Мундіалі. Режисер – співзасновник продакшену Артем Григорян, продюсер – Максим Сердюк.

Документальна біографічна драма показує шлях співака: світові тури, переслідування КДБ, виступи у Чорнобилі та Афганістані. Створення стрічки ініціювала донька співака Марія Яремчук. Робота над фільмом тривала близько трьох років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд