Україна на Мундіалі серіал Епізоди /зображення надане Knife! Films
Категорія
Життя
Дата

Forbes Digital

Історія української збірної на Мундіалі. На Netflix вийшов перший фільм із серії «Епізоди». Як зняти в Україні документальне кіно для світових стримінгів і скільки це коштує

5 хв читання

«Україна на Мундіалі» – перший фільм із серії «Епізоди» виробництва Knife! Films. У червні стрічка вийшла на Netflix Фото зображення надане Knife! Films

У червні на Netflix вийшов фільм «Епізоди: Україна на Мундіалі». Стрічка розповідає про вихід української збірної у чвертьфінал Чемпіонату світу 2006 року. Творці фільму – студія Knife! Films. Раніше вона знімала серіали для Youtube, а тепер фокусується на проєктах для кінотеатрів і цифрових платформ. Як Knife! Films знімає популярну документалістику рівня Netflix в Україні?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ніч з 3 на 4 вересня 2005 року, аеропорт «Бориспіль». Українська футбольна збірна повертається з Грузії. Після 13 років спроб команда нарешті пройшла на Чемпіонат світу з футболу. «Це один із найбільш емоційних моментів у моїй карʼєрі», – згадує лідер збірної Андрій Шевченко у документальному фільмі «Україна на Мундіалі».

Стрічка вийшла на Netflix 11 червня 2024-го. Це перший фільм із серії «Епізоди» виробництва Knife! Films. До цього студія була відома за YouTube-серіалом «Спалах» про сучасну українську культуру. Десять серій отримали близько 2,5 млн переглядів.

Трейлер фільму «Епізоди: Україна на Мундіалі». Джерело: Knife! Films

Тепер Knife! Films збільшують масштаби своїх проєктів. «Епізоди» – їхні перші фільми для кінотеатрів і стримінгів. Це історії про знакові події української незалежності, говорить співзасновник студії та учасник списку Forbes 30 до 30 Максим Сердюк. Інші фільми «Епізодів» – «Тінь Чорнобиля» і «Не перемикайтесь!» – розповідають про створення відеогри S.T.A.L.K.E.R. і розважальне телебачення 2000-х.

Режисером проєкту є співзасновник продакшену Артем Григорян.

У серпні Knife! Films випустить першу стрічку для широкого кінопрокату – документальну біографічну драму «Яремчук: Незрівнянний світ краси» про українську попзірку 80-х Назарія Яремчука.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд