Іван Уривський Зниклі /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Film.ua та Катерина Осадча працюють над серіалом-антологією «Зниклі». Серед режисерів серіалу – Ірина Цілик, Наталка Ворожбит та Іван Уривський

1 хв читання

Для режисера вистави «Конотопська відьма» Івана Уривського участь у проєкті «Зниклі» стане кінодебютом. Фото Getty Images

Серіал-антологія «Зниклі» складатиметься з шести короткометражних епізодів про зниклих під час великої війни цивільних українців та їхні родини. Проєкт продюсує FILM.UA. Для режисера вистави «Конотопська відьма» Івана Уривського «Зниклі» стануть кінодебютом.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Художній серіал «Зниклі» створюється у співпраці медіагрупи FILM.UA та соціальної ініціативи телеведучої Катерини Осадчої «Пошук зниклих». Він збере шість різножанрових короткометражок, серед яких антиутопія про недалеке майбутнє, роуд-муві, притча та екшн.
  • Режисерами епізодів виступлять Євген Тунік («Перші ластівки», «Перевізниця»), Наталка Ворожбит («Погані дороги», «Спіймати Кайдаша»), Крістіна Тинькевич («Як там Катя?»), Олексій Тараненко («Я працюю на цвинтарі»), Ірина Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин», «Я і Фелікс») та театральний режисер Іван Уривський, відомий за виставою «Конотопська відьма», для якого проєкт стане кінорежисерським дебютом.
  • Героями антології стануть діти, депортовані до Росії, старші люди, які втратили звʼязок із родичами, а також родини, що шукають своїх близьких, повідомили у FILM.UA.
  • Серіал перебуває на стадії девелопменту, зйомки розпочнуть у 2025 році. Окрім серіалу, в межах проєкту організують виставку. Також восени 2024-го представлять відеокліп для етногурту «ДахаБраха», режисеркою якого виступить Ворожбит.
  • Продюсеркою проєкту з боку Film.ua виступає Анна Єлісєєва («Мавка. Лісова пісня», «Перші дні»).

Контекст

FILM.UA Group – група компаній у сфері кіно- і телепродакшна, що займається розробкою, виробництвом, дистрибуцією та доставкою аудіовізуального контенту. Один із останніх хітів продакшену – анімаційна стрічка «Мавка.Лісова пісня», що зібрала світовий бокс-офіс $20 млн.

Вистава Івана Уривського «Конотопська відьма» у 2023 році стала рекордсменом за кількістю аншлагів. Через вісім місяців після прем’єри близько 900 квитків на кожну виставу розпродавали менш як за 10 хвилин. За рік театр Франка продав понад близько 12 000 квитків на виставу. У березні 2024-го за роботу над виставою Уривський отримав Шевченківську премію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд