Категорія
Новини
Дата

Юристи Маска хочуть допитати співробітників Twitter, які рахують ботів – Reuters

Команда юристів мільярдера Ілона Маска вимагає від Twitter Inc надати імена співробітників, відповідальних за підрахунок того, який відсоток користувачів соцмережі є ботами та спам-акаунтами, пише Reuters із посиланням на джерело.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Боти та спам-акаунти стали центральним питанням у судовому протистоянні між Маском та Twitter стосовно завершення угоди з придбання соцмережі за $44 млрд.
  • За словами джерела, у листі адвокати Маска попросили суддю, який розглядає справу, змусити Twitter надати імена співробітників, щоб команда захисту могла їх допитати.
  • Судовий розгляд має розпочатися 17 жовтня в Делавері.
  • Обидві сторони наразі активно збирають докази і вже направили судові повістки банкам та консультантам.

Контекст

25 квітня мільярдер Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. Акціонери отримають по $54,2 за кожну звичайну акцію. Це майже на 40% більше за вартість акцій на 1 квітня, коли Маск оголосив про придбання 9% акцій. Закрити угоду планували до кінця 2022 року.

В середині травня Маск повідомив про призупинення операції з купівлі Twitter до отримання від соцмережі реальної статистики з фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Після цього акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter. Потім Twitter подав до суду на Маска. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі і вимагає довести угоду до кінця. 29 липня Маск подав зустрічний позов

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні