Заборона TikTok на урядових пристроях у США загрожує його доходам від реклами – Reuters /Freepik
Категорія
Новини
Дата

Заборона TikTok на урядових пристроях у США загрожує його доходам від реклами – Reuters

Freepik

Пропозиція заборонити федеральним службовцям США використовувати китайську програму TikTok на урядових пристроях, схоже, стане законом, погрожуючи завдати удару по репутації компанії та відлякати рекламодавців, навіть якщо це не вплине на більшість користувачів, пише Reuters із посиланням на експертів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Американські законодавці рано-вранці у вівторок включили цю пропозицію до ключового законопроєкту про витрати, практично забезпечивши його ухвалення наприкінці цього тижня після голосування в Сенаті.
  • Цей крок є останньою спробою США придушити популярну платформу соціальних мереж, яка була предметом безлічі недавніх державних заборон і тривалого розслідування національної безпеки США через побоювання, що додаток може бути використаний китайським урядом для цензури контенту або шпигунства за американцями.
  • Хоча очікується, що нова федеральна заборона не завдасть істотних збитків 130 млн користувачів TikTok у США, експерти, опитані Reuters, заявили, що цей захід може завдати шкоди репутації компанії, що, у свою чергу, може відлякати цінних рекламодавців.
  • «Це те, через що TikTok наражається на величезний ризик: удар по репутації цього бренду вплине на загальну монетизацію доходів, яку вони можуть отримати», – сказала партнер Prophet Юніс Шин.
  • Близько 19 із 50 штатів США нині принаймні частково заблокували доступ державних компʼютерів до TikTok. Більшість обмежень було запроваджено протягом останніх двох тижнів.

Контекст

У США сенатор-республіканець Марко Рубіо представив законопроєкт, підтриманий законодавцями від обох партій, про заборону китайської соціальної мережі TikTok, пише Reuters. Усе через побоювання США, що програма може використовуватися для стеження за американцями.

Новий законопроєкт спрямований на заборону додатків будь-яких соціальних мереж, підконтрольних Китаю та Росії, або які перебувають під їхнім впливом.

Останніми тижнями у Вашингтоні зросла увага до TikTok після невдалої спроби адміністрації попереднього президента США Дональда Трампа заборонити додаток для обміну відео. У 2020 році Трамп спробував заблокувати завантаження TikTok для нових користувачів та заборонити інші транзакції, які фактично заблокували б використання додатків у Сполучених Штатах, але програв серію судових позовів щодо цього заходу. Президент Джо Байден відклав плани попередника, почавши власну перевірку щодо загрози нацбезпеці.

Сенат США проголосував за законопроєкт, який забороняє державним службовцям використовувати китайську програму для обміну короткими відео TikTok на робочих телефонах чи інших пристроях, пише Reuters. Документ ще має бути схвалений палатою представників США, перш ніж його буде передано на затвердження президентові Джо Байдену.

Уряд Тайваню почав розслідування щодо TikTok, що належить Китаю, за підозрою в незаконному управлінні дочірньою компанією на острові, хоча власник компанії відкинув звинувачення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні