Статки Ілона Маска скоротилися до дворічного мінімуму в $147,7 млрд після падіння акцій Tesla /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Статки Ілона Маска скоротилися до дворічного мінімуму в $147,7 млрд після падіння акцій Tesla

Колаж Анна Наконечна

Статки Ілона Маска продовжують падати через тиждень після того, як він втратив місце найбагатшої людини у світі. Його власний капітал упав на $7,7 млрд у вівторок, після того як акції Tesla Inc. зазнали найбільших одноденних втрат із жовтня, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Маск 13 грудня втратив свій статус найбагатшої людини у світі, його місце посів магнат Бернар Арно. 
  • Збитки Маска за рік тепер становлять $122,6 млрд, що перевищує суму, яку він заробив у 2021 році, коли його статки злетіли до числа найбільших в історії. Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, статки генерального директора Tesla наразі становлять $147,7 млрд, що є найнижчим показником більш ніж за два роки.
  • Статки Маска в основному складаються з акцій та опціонів Tesla. 

Контекст

Голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. Про це свідчать дані Forbes і Bloomberg. Капітал Арно Forbes оцінює в $187,1 млрд, Bloomberg – у $171 млрд. Статки Маска зменшились до $176,8 млрд, за даними Forbes. Bloomberg оцінює його капітал у $164 млрд.

Капітал Маска почав зменшуватися після придбання соцмережі Twitter за $44 млрд

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

Маск очолив рейтинг мільярдерів у 2021 році, витіснивши з першого місця засновника Amazon Джефа Безоса. Восени того ж року Маск став найбагатшою людиною в історії рейтингу журналу Forbes.

Напередодні генеральний директор Twitter Маск запустив опитування на платформі соціальних мереж щодо того, чи має він піти з посади голови компанії, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування, пише Reuters. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Минулого тижня Ілон Маск продав ще один транш акцій Tesla на суму майже $3,6 млрд, що стало четвертим розпродажем із моменту оголошення ним про придбання соцмережі Twitter. The Wall Street Journal пише, що продаж цих акцій означає, що очільник Tesla продав акцій компанії на суму понад $39 млрд, відтоді як вони досягли свого піка в листопаді 2021 року. Tesla, як і раніше, найдорожчий виробник автомобілів у світі, втратив понад $700 млрд ринкової капіталізації від того часу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні