Категорія
Новини
Дата

«Закачали більше газу, ніж передбачалося». Голова «Нафтогазу» заявив, що у сховищах зберігається майже 12 млрд кубів

Станом на четвер, 19 липня, в українських підземних сховищах вже зберігається 11,7 млрд кубометрів газу, повідомив «Нафтогаз». У компанії додали, що цей обсяг відповідає плану підготовки запасів блакитного палива до наступної зими.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, від старту сезону закачування в 2023 році в українські підземки вже спрямовано 2,5 млрд кубометрів газу. 
  • «Цей рівень відповідає аналогічному періоду 2022 року. Загалом підготовка запасів газу до наступної зими йде за планом, до того ж в липні ми закачали навіть більше газу, ніж передбачалося», – наголосив голова правління НАК Олексій Чернишов. 
  • Він також додав, що це дуже хороший результат, враховуючи, що споживання газу в другому кварталі цього року збільшилось відносно аналогічного періоду 2022 року на 13%. За його словами, це повʼязано із багатьма чинниками, у тому числі поступовим відновленням економіки. 

Контекст

Водночас Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) у своєму звіті повідомило, що з березня 2023 року і станом на кінець другого кварталу Україна накопичила у сховищах 1,5 млрд кубометрів природного газу, до 10,5 млрд кубометрів.

«В Україні запаси газу в сховищах на кінець березня 2023 року оцінювалися в 9 млрд куб. м, і зросли до 10,5 млрд кубометрів на кінець другого кварталу», – сказано у звіті.

Також зазначається, що Україна має на меті накопичити 14 млрд кубометрів газу до початку опалювального сезону.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні