Категорія
Новини
Дата

Замість військового збору можуть підвищити ПДВ. Спікер парламенту Стефанчук анонсував податкові дискусії у комітеті

1 хв читання

Підвищення податків в Україні обовʼязково відбудеться, проте Верховна Рада може не схвалити ініціативу уряду про військовий збір. Замість нього можуть підвищити ПДВ, сказав спікер парламенту Руслан Стефанчук в інтерв’ю «Українським новинам».

Представники бізнесу вкрай негативно відреагували на податкову ініціативу уряду. Законопроєкт №11416 влада і бізнес обговорять на спеціальному засіданні Ради підтримки підприємництва при президентові України.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • «Є філософія, яку запропонував уряд, – у багатьох місцях взяти по трішки, щоб продемонструвати необхідність надходження в бюджет абсолютно конкретної цифри. Існує інша модель – взяти один податок, який має найширшу базу обслуговування, а саме податок на додану вартість – і підвищити його на певний відсоток», – зазначив Стефанчук.
  • Рішення про підвищення податків у певному вигляді залежатиме від ходу дискусії у парламентському податковому комітеті. «Я очікую перших слухань у комітеті, після цього будемо визначатися з вірогідною моделлю», – наголосив голова Верховної Ради.

Контекст

Кабмін 18 липня схвалив два законопроєкти: перший – про зміни до Податкового кодексу для фінансування додаткових військових видатків, другий – зміни до держбюджету для підвищення військових видатків. Додаткові критично важливі потреби уряд оцінює у 500,3 млрд грн, зокрема 495,3 млрд грн – на оборону. Уряд очікує, що підвищення військового збору та деякі інші заходи дасть змогу мобілізувати на сектор безпеки та оборони ресурсів на 121,8 млрд грн. Більше про це читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

25 липня Американська торговельна палата в Україні закликала українську владу посилити боротьбу з тіньовою економікою, перш ніж підвищувати податкове навантаження на чесних платників податків. 

Напередодні різко розкритикували урядовий законопроєкт бізнесмени, члени Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану при президентові України Олександр Конотопський та Олег Гороховський.

Очікується, що Рада з питань підтримки підприємництва обговорить законопроєкт №11416 про підвищення податків на спеціальному засіданні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд